Deel dit artikel
-

eBay en Brein slaan handen ineen

Veilinghuis eBay en stichting Brein gaan samenwerken om het aanbod van illegale kopieën van cd’s, films, games en computerprogramma’s op eBay verder tegen te gaan. Daarmee wil eBay onderstrepen dat het op zijn handelplatform in ieder geval niets met illegale content te maken wil hebben.

Stichting Brein sluit zich aan bij eBay’s Verified Right Owners-programma om te laten zien hoeveel waarde het aan de overeenkomst hecht. Daarmee wordt volgens beide partijen weer een belangrijke bijdrage geleverd aan het tegengaan van piraterij in Nederland.

eBay hoopt door de samenwerking te voorkomen dat er nog langer in goederen wordt gehandeld die inbreuk maken op het auteursrecht, handelsmerkrecht of andere intellectuele-eigendomsrechten van derden.

Deelnemers aan het VeRO-programma kunnen veilingaanbiedingen die mogelijk inbreuk maken op deze rechten aangeven en eBay verzoeken om verwijdering.

Brein laat in een reactie weten verheugd te zijn dat eBay alles in het werk stelt om illegaal aanbod op haar site te weren. “eBay is hiermee koploper onder de online handelsplaatsen in het tegengaan van handel in illegale kopieën. Daar hebben zowel rechthebbenden als consumenten baat bij,” aldus Tim Kuik, directeur van de stichting Brein.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond