Deel dit artikel
-

eBay gaat televisie maken

Veilingsite eBay gaat samen met televisiemaatschappij Columbia TriStar programma's maken waarin de producten die op eBay worden geveild centraal staan. De programma's zullen in de herfst van volgend jaar dagelijks op lokale televisiestations in de Verenigde Staten worden uitgezonden.

Dat er achter menig kavel op de site van eBay een verhaal schuilt blijkt wel uit het feit dat sommige veilingen wereldwijde aandacht trekken. Zoals de veiling van een historische spijkerbroek van Levi's uit 1880, of de veiling van het slaghout van baseball-speler "Shoeless" Joe Jackson (opbrengst: ruim 577 duizend dollar).

Een overeenkomst met de televisiestations over uitzenden moet nog gesloten worden, aldus eBay. Ook het exacte format voor de programma's is nog niet vastgesteld. Het is in elk geval niet de bedoeling dat het programma een 'tellsell' karakter krijgt, aldus Columbia TriStar. De verwachting is dat voor een 'magazine' opzet wordt gekozen, waarbij het met name gaat om de personen en verhalen achter de voorwerpen.

"Televisiekijkers zijn erg actieve verzamelaars, maar verzamelaars zijn ook erg actieve televisiekijkers", zegt Jim Davis, vice president marketing bij eBay in een verklaring . "Wat mensen aantrekt in verzamelen en televisiekijken is identiek: drama, komedie, passie en de persoonlijkheden achter de verhalen."

eBay verwacht dat het via de televisieprogramma's meer bezoekers naar de site kan halen, hoewel het nu al de best bezochte e-commercesite is en de op zeven na best bezochte website in de Verenigde Staten. Het bedrijf verwacht ook dat het nauw kan samenwerken met de websites van de televisiestations, die ondermeer links kunnen opnemen naar de producten op eBay die in de programma's aan bod komen.

In Nederland maakte veilingsite Spott.nl ook een televisieprogramma, gepresenteerd door Viola Holt. Het programma werd uitgezonden op RTL4, een van de zenders van Spott-aandeelhouder Holland Media Groep. Het programma werd echter al snel gestaakt, eind vorig jaar, omdat Spott.nl vond dat het niet aansloot bij de doelgroep van de site. Na een herstart begin dit jaar werd ook de website Spott.nl alsnog gestaakt, omdat de aandeelhouders het te lang vonden duren voordat de site winstgevend zou worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond