Deel dit artikel
-

Resultaten eBay beter dan verwacht

Veilinghuis eBay profiteert steeds meer van zijn e-commerceplatform, waar derden producten kunnen aanbieden. De omzet ging mede als gevolg daarvan 13 procent omhoog naar 4,4 miljard dollar, de nettowinst eindigde op 676 miljoen.  Toch neemt de concurrentie met Amazon steeds meer toe.

Analisten waren bang dat de cyberaanval in mei een negatieve invloed had op de resultaten, klanten moesten toen voor de zekerheid hun wachtwoord veranderen, maar de schade is alleszins meegevallen. De marktplaats voor handelaren groeide twaalf procent en is goed voor 2,2 miljard dollar omzet.

eBay Enterprise, dat webwinkels maakt voor fysieke retailers, bracht 267 miljoen dollar op.

Ook betaaldochter PayPal was wederom mede bepalend voor de omzetgroei. Het betaalvolume groeide 29 procent. De omzet van het onderdeel ging naar 1,8 miljard. Het bedrijf haalde 4 miljoen nieuwe klanten binnen, waarmee het totaal op 152 miljoen komt, 15 procent meer dan een jaar geleden.

In het afgelopen kwartaal werd een samenwerking met veilinghuis Sotheby’s aangekondigd voor de verkoop van kunst, juwelen en wijn en werden websites voor Latijns-Amerika opgetuigd. Amerikaanse aanbieders kunnen nu makkelijker in het buitenland verkopen.

Toch zijn er tekenen van zorg. Volgens marktonderzoeker ChannelAdvisor loopt eBay achterop vergeleken met Amazon. Die noteerde 34 procent groei in de maand juni, terwijl eBay op 12 procent bleef steken.

eBay is eigenaar van het Nederlandse Marktplaats, maar een uitsplitsing naar landen wordt niet gegeven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond