Deel dit artikel
-

Marktplaats.nl buiten schot bij aanval op eBay (update)

EBay roept zijn gebruikers wereldwijd op hun wachtwoorden te veranderen. Een database met gebruikersinformate, waaronder de wachtwoorden, is aangevallen door derden. Marktplaats.nl zegt dat zijn gebruikers buiten schot bleven.

Het Amerikaanse e-commerceplatform is afgelopen dagen doelwit geweest van een zware digitale aanval op cruciale onderdelen van zijn IT-systemen. Het ging om een database met versleutelde wachtwoorden en andere niet financiële data voor eBay-gebruikers.

Een woordvoerder laat Emerce weten: “Na het uitvoeren van uitgebreide testen op het netwerk zijn er geen aanwijzingen dat misbruik is gemaakt van de accounts van eBay-gebruikers. Daarnaast is er geen bewijs gevonden van ongeautoriseerde toegang tot financiële- en/of creditcardgegevens, aangezien deze apart en versleuteld staan opgeslagen.”

eBay Nederland heeft zijn gebruikers nog niet gemaild met de oproep de wachtwoorden te veranderen. Die oproep is een preventieve maatregel.

Marktplaats.nl is onderdeel van eBay Inc. en zijn daarom integraal onderdeel van eBay IT-infrastructuur. De woordvoerder zegt: “De cyberaanval heeft alleen eBay-gebruikers geraakt en heeft geen gebruikersdata van dochterondernemingen van eBay zoals Marktplaats en PayPal getroffen.”

Britse en Luxemburgse autoriteiten willen een onderzoek instellen naar de diefstal.

Foto: Ingrid Richter (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond