Deel dit artikel
-

Weinig groei meer voor eBay

eBay, het moederbedrijf van Marktplaats, heeft een succesvolle feestmaand afgesloten, waarbij de totale omzet van partners steeg naar 22,3 miljard dollar. Toch groeit eBay nauwelijks meer. De totale omzet was maar drie procent hoger dan in 2015.

De groei is zelfs veel lager dan die van de online markt, die in de VS met 12,8 procent bedroeg. De omzet van eBay zelf steeg van 2,3 miljard naar 2,4 miljard dollar.

Beleggers waren niettemin tevreden. De winst per aandeel steeg van 0,50 dollar een jaar terug tot 0,54 in de laatste drie maanden van 2016. Bovendien heeft het bedrijf consistent de verwachtingen overtroffen in de laatste jaren. Nabeurs steeg de koers van EBay met ruim 6 procent.

In 2015 werd eBay gesplitst, waarbij betaalbedrijf PayPal werd verzelfstandigd. Naast de veiling- en verkoopsite heeft eBay nog een ticketbedrijf StubHub. Het handelsvolume van StubHub bedroeg 1,24 miljard.

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Global Shipping Program.
Meer hief je er niet over te zeggen

bert

Toelichting GSP:
– Ebay roomt via derde partij en Ierse sandwich invoerrechten af. Doe loopt de Belastingdienst mis en kun je ook niet terugvorderen omdat ze als transportkosten worden opgevoerd
– De pakketten worden herverpakt zo compact en goedkoop mogelijk. Met alle vertraging en beschadiging van dien.
– Omdat de helft van de verkopers zonder nadenken GSP toevoegt verkleint de groep kopers, maar blijft omzet en winst voor Ebay op peil door geld te verdienen als postbedrijf.
– De aantallen verkopen krimpen dus al!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond