Deel dit artikel
-

eBay opent distributiecentrum in Duitsland

eBay investeert dertig miljoen euro om volgend voorjaar zijn eerste distributiecentrum in Europa te bouwen. Behalve een noviteit in Europa is het ook een principiële verandering van eBays bedrijfsmodel.

De Mitteldeutsche Zeitung meldt de plannen voor de nieuwbouw in de deelstaat tussen Hannover en Berlijn. Wanneer het distributiecentrum af is, zal het werk verschaffen aan tussen de twee- en driehonderd man.

Met deze investering die, gezien de lokatie, vooral op de Duitse markt is gericht probeert eBay zich mee te ontwikkelen in de vloedgolf van Amazon. Amazon is in Duitsland veruit het grootste handelsplatform qua verkoopaantallen. eBay is op afstand de nummer twee. Waar Nederlanders meer bij shops kopen, kopen Duitser meer bij genoemde handelsplatformen.

Het idee achter het logistieke centrum is dat veelverkopers op eBay hun fulfillment en logistiek kunnen gaan uitbesteden aan eBay. Verpakking en verzending worden geautomatiseerd en worden daardoor, als de rekensommen kloppen, wat goedkoper en sneller. De ondernemer kan zich meer bezighouden met inkoop, assortiment en marketing.

Foto: usnavy (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond