Deel dit artikel
-

EBay verbiedt vloeken, wensen en beheksen

Vloeken, verwensen, adviseren, bidden en magie zijn vanaf eind volgende week verboden op handelsplatform eBay. Het bedrijf past daartoe de regelementen aan.

De nieuwe regels gaan niet over het gedrag van gebruikers die een veiling winnen of verliezen, noch over de stille religieuze hoop die ze uitspreken als iets te koop aanbieden. Het gaat om de handel in dit soort immateriële zaken.

Op het internationale handelsplatform worden doorgaans rond de honderdduizend spreuken, verwensingen, magische adviesdiensten en zalfjes en hekserijpraktijken aangeboden. Dit soort niet-aardse zaken is de afgelopen jaren te ontastbaar gebleken. EBay is niet in staat of verkopers daadwerkelijk de betaalde dienst goed leveren.

Er zijn bijvoorbeeld handelaren die beloven dat ze met een spreuk en voodoohandeling ervoor kunnen zorgen dat iemand verliefd wordt op de kopers. Er zijn hongerige eBaygebruikers die die diensten kopen. EBay is echter niet in staat te beoordelen of er een goede dienst is geleverd wanneer iemand niet verliefd wordt ondanks de digitale betovering.

Met deze aankondiging maakt het handelsplatform een einde aan de zweverige handel. De laatste vervloekingen, verwensingen en zegens verdwijnen op 30 augustus.

Foto: Heungsub Lee (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Willem

Ebay zal onder invloed van zwarte magie de maatregel terugdraaien. Tenzij magie gewoon oplichterij is. Mooie test!

Erwin Boogert

Is dat een vloek of een wens? 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond