Deel dit artikel
-

Eboekverkoop groeit met 193 procent

De verkoop uit e-books is in de maanden januari tot en met augustus gestegen van 89,8 miljoen dollar in 2009 naar 263 miljoen dollar in 2010, een stijging van 193 procent.

Hiermee, zo becijfert de AAP, de vereniging van Amerikaanse uitgeverijen, nemen e-books ruim 9 procent in van de consumentenverkoop op de boekenmarkt in de Verenigde Staten. In 2009 was dit nog 3,31 procent. Hierbij worden schoolboeken overigens niet meegenomen.

In augustus alleen al, groeide de verkoop van e-books met 172,4 procent (39 miljoen dollar), in vergelijking met diezelfde periode vorig jaar.

Ook het aantal audioboeken dat werd gedownload, groeide het afgelopen jaar met 4,6 procent. Hier was de verkoop in augustus dit jaar goed voor 6,3 miljoen dollar. De fysieke verkoop van audioboeken nam af met 23,4 procent, de verkoop kwam hier uit op 9,9 miljoen dollar.

Volgens data uit de Nielsen BookScan van september is de verkoop van papieren boeken met een romantisch genre in de Verenigde Staten voor het eerst gedaald sinds deze verkoop wordt bijgehouden (-7,5 procent). De verkoop van ebooks binnen dit genre daarentegen is meer dan verdubbeld. Ook het genre science fiction zag in gedrukte versie de verkochte aantallen dalen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond