Deel dit artikel
-

Ebookers en Cheaptickets naar Expedia

De merken eBookers en Cheaptickets komen in handen van Expedia nu deze online reisgigant moederbedrijf Orbitz overneemt voor 1,34 miljard dollar in contanten. De overname komt nog geen maand nadat Expedia Travelocity voor 280 miljoen dollar inlijfde.

Met de overname krijgt Expedia alle populaire submerken in handen, zoals CheapTickets, HotelClub en eBookers. Het gaat overigens niet om het Nederlandse CheapTickets.nl, dat onder Travix valt.

De aandeelhouders van het beursgenoteerde Orbitz moeten de overname nog goedkeuren. Het is een van de grootste overnames in de onlinereiswereld ooit.

De overname wordt gezien als een defensieve stap tegen Priceline, het reisbureau dat vergelijker Kayak en nog andere grote dochters heeft. Het was overigens geen geheim dat Orbitz een koper zocht en er waren naar verluidt meerdere kandidaten voor het Amerikaanse bedrijf.

Orbitz was ooit een joint venture van luchtvaartmaatschappijen Continental Airlines, Delta Air Lines, Northwest Airlines, United Airlines en later American Airlines en destijds een reactie op met name Expedia.

Expedia was ooit van Microsoft, maar werd in 2001 verzelfstandigd. Het heeft een indrukwekkende lijst van merken, waaronder Hotwire.com, Hotels.com en Trivago.

Deel dit bericht

3 Reacties

John

Verwarren jullie Cheaptickets.com hier niet met Cheaptickets.nl (=Travix en niet Orbitz)?

Cas

Klopt helemaal. De telegraaf schrijft ook al dat cheaptickets.nl van Travix is overgenomen terwijl het om cheaptickets.com gaat

Jan Libbenga (redactie Emerce)

Gecorrigeerd en verduidelijkt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond