Deel dit artikel
-

Eelco Blok (KPN): ‘4G groot avontuur’

KPN topman Eelco Blok is tevreden over de groei van het aantal 4G-klanten, zo vertelde hij zojuist op het congres van Telecompaper in Laren. KPN heeft 1,7 miljoen 4G klanten. “4G is een groot avontuur”.

Blok heeft er geen spijt van dat hij 1,4 miljard euro heeft neergeteld voor 4G-frequenties. “We hadden sowieso geen keuze en moesten wel meedoen. Maar wie nu 4G heeft waardeert de snelheden en de stabiliteit en wil niet anders meer. 4G heeft dezelfde potentie als 3G had enkele jaren terug.”

Vast en mobiel gaan steeds meer in elkaar overvloeien, zodat volgens Blok gebruikers geen verschil meer merken. “Voor klanten wordt het steeds aantrekkelijker om geïntegreerde diensten af te nemen.”

KPN heeft de afgelopen 6 miljard euro geïnvesteerd in de infrastructuur. “Als je nu niet investeert, sta je niet stil, maar ga je hard achteruit”, aldus Blok.

Blok noemde netneutraliteit als een hindernis voor innovatie – ‘Nederland moet geen eiland zijn’ – en hij vindt dat grote concurrenten zoals het gecombineerd Ziggo en UPC op dezelfde wijze gereguleerd moeten worden.

Volgens Blok blijft KPN voorlopig in de Benelux. “Er zijn geen plannen meer om uit te breiden.” Bang voor ‘weer een nieuwe Mexicaanse hoed’ (lees: América Móvil) is hij niet. “Mocht zich weer een zo’n situatie voordoen, dan zijn we goed gepositioneerd.”

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond