Deel dit artikel
-

Eerste OLED-4K-tv met Ambilight

TP Vision introduceerde op de IFA in Berlijn vandaag zijn eerste OLED-TV met UHD Premium certificatie: de 55-inch 901F. Een nieuwe standaard voor tv-beeldkwaliteit, zegt het Nederlands-Chinese bedrijf dat zijn toestellen nog altijd onder de merknaam Philips levert.

Het gaat om een combinatie van OLED (Organic LED)-technologie en de Philips Perfect Pixel Ultra HD-engine. Dat levert een beeldkwaliteit op van van 3800 PPI (Picture Performance Index). De engine heeft een rekenkracht van 4 miljard pixels, wat het systeem in staat stelt om elke afzonderlijke pixel voortdurend te monitoren en aan te passen qua scherpte en helderheid.

Ook bevat de engine een Ultra Resolution-functie die beelden van iedere bron converteert naar een scherper niveau.

De Perfect Natural Motion-technologie van Philips wordt ook gebruikt om extra frames te interpoleren, waardoor snel bewegende Full-HD- en Ultra-HD-beelden vloeiend worden weergegeven. Dat is met andere technieken nogal eens een probleem.

OLED biedt doorgaans ook betere resultaten dan de beste edge-lit LED- en LCD-schermen, vooral op het gebied van zwartniveau, contrast, kleur en beweging. En anders dan bij traditionele backlight tv’s kunnen lichtgevende pixels die volledig worden uitgeschakeld. Zwart kan op het diepste niveau worden gereproduceerd.

Ook de weergave van snel bewegende beelden is veel beter, omdat een OLED-tv ruim dan honderd maal sneller is dan een traditionele LED-tv. Nadelen zijn er ook. OLED is een tikkeltje minder helder dan LED.

De ultradunne omlijsting van de OLED-tv wordt gebruikt voor driezijdige Ambilight-technologie. Die geeft extra lichteffecten om het toestel heen.

De 901F beschikt  verderover een 30 Watt high-end 6.1 geluidssysteem, met aan de voorzijde zes drivers in een slanke soundbar voor de midden- en hoge tonen. Voor de lage tonen bevindt zich de achterzijde bevindt een Triple Ring-luidspreker met geïntegreerde baspoort.

De 901F maakt, net als de meeste televisies van TP Vision, gebruik van Android Smart TV-systeem en is gecertificeerd door Google.

Over prijzen en beschikbaarheid zijn nog geen mededelingen gedaan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond