Deel dit artikel
-

Eerste overname boodschappendienst Getir

De nieuwe, snelle boodschappendienst Getir koopt een kleine branchegenoot uit Spanje. De overname van BLOK levert uitvalsbases op in Spanje, Italië en Portugal.

Het is niet bekend hoeveel geld met de overname is gemoeid, maar duidelijk is dat BLOK geen lange historie heeft. De onderneming is een van de vele partijen die inspringt op de markt voor boodschappen-apps die binnen tien minuten supermarktorders thuisbezorgen tegen een kleine vergoeding.

De overnameprooi is actief in Madrid, Barcelona en Milaan en Portugal stond al op de routekaart.

Koper Getir zelf is een winstgevende onderneming uit Turkije die al zes jaar actief is. Sinds dit jaar staat de afterburner aan, want de Turken haalden bijna een miljard dollar venture capital op in drie rondes. Die vonden plaats in januari, maart en juni. In korte tijd ging de onderneming van start in Duitsland, Engeland, Frankrijk en Nederland. Hier is het vooralsnog enkel in Amsterdam actief.

De markt voor apps die supermarktboodschappen thuisbezorgen groeit als een razende. Investeerders strooien met honderden miljoenen tegelijk in de hoop op een of meerdere markten een first mover te ontwikkelen. Tot de actieve, Europees spelende partijen behoren namen als Flink, Crisp, Gorillas, Glovo, Zapp, Dija, Cajoo en Weezy.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond