Deel dit artikel
-

Eerste slimme prullenbak voor inpandig gebruik

Het is zeker niet de eerste prullenbak met sensor, maar recyclingspecialist Renewi spreekt desondanks van een belangrijke innovatie.

Vooral voor kantoororganisaties is het goed scheiden van afval vaak een uitdaging. Hoe beter de interne afvalscheiding is geregeld, hoe minder restafval er over blijft en hoe beter het afval kan worden omgezet tot nieuwe grondstoffen.

Met de IQubic introduceert Renewi de eerste slimme prullenbak voor inpandig gebruik. Aan de inzamelmiddelen van EcoSmart is een sensor toegevoegd die meldt hoe vol of hoe leeg de bak is en wanneer deze geleegd moet worden. De voordelen zijn legio. Prullenbakken worden nooit te vol, er is geen onnodige interne logistiek én het afval wordt optimaal gescheiden.

De IQubic wordt geleverd met een webapplicatie waarmee kan worden bijgehouden op welke plekken en momenten het meeste afval vrijkomt. Daarmee kan de interne inzameling gestuurd worden maar ook het gedrag van medewerkers. Het systeem is modulair: losse prullenbakken worden aan elkaar gekoppeld waardoor het systeem eenvoudig op een specifieke situatie kan worden aangepast.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond