Deel dit artikel
-

Elon Musk na miljardeninvestering grootste aandeelhouder Twitter

De oprichter van Paypal en baas van Tesla en SpaceX heeft een belang van 9,2 procent genomen in Twitter. ’s Werelds rijkste man legt daarvoor een kleine drie miljard dollar op tafel. Daarmee is hij de grootste aandeelhouder.

Een melding bij de toezichthouder SEC op de Amerikaanse beurs verklapt dat Musk een belang in Twitter heeft genomen. Het is de eerste investering in jaren in een bedrijf waar de techondernemer niet zelf aan het roer staat.

Musk heeft 73,5 miljoen aandelen in Twitter. Dat is meer dan diens mede-oprichter Jack Dorsey en dan Vanguard Group, Morgan Stanley en Blackrock. Daarmee is de geboren Zuid-Afrikaan de grootste aandeelhouder in de berichtendienst.

De omvang van de investering is vermoedelijk bedoeld om de nieuwe aandeelhouder zeggenschap te geven over het beleid van Twitter. Musk vindt namelijk dat de berichtendienst de vrijheid van meningsuiting geweld aan doet door zijn gebruikers te grof te censureren. Musk noemt zichzelf over dat onderwerp ‘extreem activistisch’.

Een week geleden speculeerde de investeerder nog publiekelijk over de wens een Twitter-alternatief te bouwen. Wat de motivatie is om nu toch voor een directe participatie te kiezen, heeft de miljardair nog niet gemotiveerd.

Beleggers reageren positief op het nieuws en jagen de koers voorbeurs al bijna een kwart omhoog.

Foto: Daniel Oberhaus (2018) (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond