Deel dit artikel
-

Emerce B2B Digital: Menselijke benadering voorop

Drie bedrijven met samen een paar honderd jaar ondernemingsgeschiedenis in de benen vertellen op Emerce B2B Digital hoe zij hun digitale transformatie doorlopen. Kern: stel de menselijke benadering voorop.

Dat geldt zowel richting de klant als richting de interne belanghebbenden. Een transformatieproces is niet iets dat je er in een jaar doorheen ramt, maar wat ook weer niet plaatsvindt als iedereen elkaar aankijkt. “Begin klein”, zegt Marije Hulzebosch van verpakkingenspecialist Eshuis. “Wij begonnen met ons kernproduct.”

“Zorg dat je vindbaar bent en doorloop de processen die iemand aan de andere kant van het scherm ervaart. Nieuwe klanten kenden ons niet, maar ze kwamen vanuit een concrete vraag. Ze doken in die vraag en kwamen via het web bij ons.” Digitalisering zorgde ervoor dat de doorlooptijd van een order terugging van vijf dagen mailen naar vijf minuten in een online configurator.

Aan dezelfde tafel op B2B Digital zaten Herbert Pesch van digitaal bureau Evident en Roelof Swiers van softwarebedrijf Intershop. Als gasten hadden zij ook Florian Kriz van Vanderlande Industries en Bart van der Tol van EKI voor zich. Zij waren, net als Eshuis, genomineerd voor een B2B Shopping Award.

Van der Tol, die als zevende generatie aan het roer staat bij EKI, stelt dat de essentie simpel is: digitale transformatie heeft zijn bedrijf toekomstbestendig heeft gemaakt.

Kriz wijst op de noodzaak van goede communicatie. “Je moet de klant mee aan boord nemen en mensen intern overtuigen. Het helpt als klanten die mening bevestigen. Je moet een solide businesscase hebben.”

De deelnemers aan het gesprek constateren dat B2B-commerce vele malen groter is dan B2C-commerce. De learnings van de consumentenmarkt, bijvoorbeeld de scherpe focus op het design van de customer journey, gelden ook in zakelijke sferen.

*) De videocollectie met presentaties en interviews van Emerce B2B Digital gaat live op donderdag 8 april. Belangstellenden kunnen zich gratis aanmelden. De video’s blijven na de 8e online beschikbaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond