Deel dit artikel
-

Emerce eDay: de toekomst van online video

2015 is een cruciaal jaar gebleken voor het Nederlandse Zoomin, dat in juli in Zweedse handen kwam. Het Zweedse Modern Times Group (MTG) is tegen een waardering van 88 miljoen euro eigenaar geworden van het Nederlandse bedrijf. Oprichters Jan Riemens en Bram Bloemberg blijven de onderneming nog zeker vier jaar leiden. En dus komt Riemens dat nog eens uitleggen op Emerce eDay, volgende week in Amsterdam Noord.

Zoomin.TV is de nummer vijf muli-channel network in de wereld, met 2 miljard maandelijkse video-impressies en 100 miljoen abonnees wereldwijd. Daarnaast heeft het bedrijf een netwerk van 2.000 uitgevers, waaronder Yahoo, AOL, Bild en de Telegraaf. Dagelijks produceert men 400 premium video’s in achttien talen. In 2014 groeide de omzet met 70 procent.

Zoomin.TV werd in 2012 opgericht en heeft kantoren in onder meer Madrid, Parijs, Londen, Milaan, Miami, Los Angeles en São Paulo. Media-ondernemer Jan Riemens doorliep in vrij korte tijd een grote verandering met zijn bedrijf. Een paar jaar geleden kocht het video’s in van de grote persbureaus en verkocht die na bewerking door aan online nieuwssites. Daarna ging Zoomin ook zelf produceren. Twee jaar geleden richtte Riemens ook nog een multichannel network op. Hij verzamelde onafhankelijke YouTube-vloggers om zich heen en ging hun exploitatie verzorgen.

In 2012 nam TMG een belang van 70 procent in de Nederlandse activiteiten van de online video producent. Zoomin.tv en TMG werkten toen al samen, bijvoorbeeld rondom grote sportevenementen als het EK en Olympische spelen. Vorig jaar werd de uitgever uitgekocht.

Riemens gaat het niet alleen hebben over zijn eigen bedrijf, maar vooral over de toekomst van online video. Eerder dit jaar sprak Riemens over dit onderwerp op het Media Park Jaarcongres in Hilversum.

MPJC15: Jan Riemens (Zoomin.TV) from iMMovator on Vimeo.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond