Deel dit artikel
-

Emerce eRecruitment: Booking.com krijgt jaarlijks 250.000 sollicitaties

CIO Brendan Bank van Booking.com verzorgt donderdag de openingskeynote van Emerce eRecruitment, hét jaarlijkse event over online innovaties voor professionals in recruitment. De hotelboeker krijgt jaarlijks 250.000 sollicitaties en moest het recruitmentproces innoveren om de beste kandidaten te werven.

Booking.com is een van de grootste internetwerkgevers in Amsterdam, met 8500 werknemers wereldwijd, en een kleine tweeduizend in de hoofdstad. Er zijn alleen al 135 landenkantoren. Het bedrijf groeit zo snel dat het nog steeds een Bookingcampus in Amsterdam wil vestigen, al heeft men nog geen geschikte ruimte gevonden.

Het bedrijf huurt momenteel 18.800 m2 in het Kroonenberg-project The Bank aan het Rembrandtplein. Aan de Vijzelgracht heeft het 4.800 m2 in het AFM-kantoorgebouw Noortse Bosch. Recentelijk werd nog eens 5300 vierkante meter gehuurd in het voormalige TomTom-kantoor aan het Rembrandtplein.

Toen men nog in Diemen zat, was het veel moeilijker om personeel aan te trekken, vertelde oprichter Geert Jan Bruinsma vorig jaar aan Het Parool. Daarom wil Booking.com in de hoofdstad blijven. De veelal buitenlandse werknemers kiezen vaak voor Amsterdam, daarna voor Booking.

Ongeveer de helft van het huidige personeel werd in 2014 aangenomen. Daniëlle van Alewijn, tot vorige maand Global Manager Recruitment & Employer branding bij Booking.com (inmiddels werkzaam bij FrieslandCampina), vertelde in 2014 aan Werf& dat die enorme belangstelling geen luxe is. ‘Bij een vacaturevolume van 4500 zijn we genoodzaakt ruim 98 procent van de kandidaten af te wijzen. Bovendien heb ik regelmatig buikpijn bij de gedachte dat we misschien niet de allerbéste kandidaten aantrekken.’

Daarom werd een apart innovatieteam opgericht met specialismen op het gebied van marketing, financiën en automatisering. De gespecialiseerde teamleden kunnen, ondersteund door IT, beter gekwalificeerd personeel aannemen. En dat lijkt te werken. Van Alewijn vertelde vorig jaar: ‘We krijgen een betere rating op Glassdoor, we staan op plek 68 als most-indemand employer, we hebben minder escalaties van kandidaten, een betere reputatie van recruitment binnen de organisatie en hiring managers die meer lol hebben in de werving.’

Emerce eRecruitment vindt plaats donderdag 16 september in Pakhuis de Zwijger. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond