Deel dit artikel
-

EMERCE jaarboek 2002

Nu het rampjaar 2001 achter de rug is, wordt het tijd om de kin omhoog te steken en nieuwe plannen te maken. Bij het zoeken naar partners voor die plannen kan dit Jaarboek u van dienst zijn: maar liefst 2000 adressen van internetbedrijven vindt u op http://www.e-directory.nl/ .

Op papier is die selectie natuurlijk nooit helemaal up-to-date, maar online wel: ieder bedrijf kan zich via http://www.e-directory.nl/ . registreren, en op dezelfde plek de dagelijks geactualiseerde database raadplegen.

Verder bieden we u overzichten en een rubricering van de belangrijkste thema's rond e-business, waar van toepassing aangevuld met cijfers, feiten, adressen en woordenlijsten.

? de Emerce redactie

E-business

E-business is een een verzamelterm geworden voor allerhande bedrijfsprocesssen die via internet worden afgehandeld. In een kort bestek een overzicht van de verwachtingen en visies die leven ten aanzien van onder andere:

* intranet
* e-commerce
* e-procurement
* kennismanagement
* collaborative commerce
* dotcoms

Kapitaal

Om een onderneming te starten is geld nodig. Welke vormen van financiering zijn er en welke termen hanteren de financiers?

* Soorten verstrekkers van risicodragend vermogen
* Woordenlijst: van Aanloopkosten tot Zaaikapitaal (op www.emerce.nl/jaarboek2002 een uitgebreide adressenlijst van kapitaalverschaffers)

Webvertising

Hoewel het in absolute cijfers nog weinig voorstelt, wordt er relatief wel steeds meer besteed aan internetreclame. Waar moet je zijn om een advertentie te plaatsen en wat betekent het jargon?

* Mediabestedingen
* Woordenlijst: Ad server tot WAP
* Adressen van advertentiebureaus

Content

Content is een diffuus begrip, dat volgens sommigen slechts geld kost en volgens anderen juist 'king' is. In dit hoofdstuk:

* Wat is content?
* Mogelijke inkomstenbronnen
* De Nederlandse contentindustrie
* Contentmanagementsystemen

Technologie

Een korte uitleg van de belangrijkste technische termen in vijf categorieën.

* Software- en telecomstandaarden
* Software en mediatoepassingen
* De laatste kilometer
* (Rand)apparaten en eindgebruikers
* Bedrijfssoftware

Regelgeving

Wat is de status van:

* Digitale handtekening
* Auteursrecht
* Nederlands stimuleringsbeleid
* Wetgeving Nederland
* Wet Kopen op Afstand

Fulfillment

Na het plaatsen van een order begint het echte werk voor een e-commerce-ondernemer: hoe handel je de betaling, de logistiek en de klantenservice af?

* Betalen
* Logistiek
* klantenservice

E-directory

Tweeduizend adressen van internetbedrijven in Nederland

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond