Deel dit artikel
-

Emerce Recruitment: het razendsnelle opschalen van de GGD tijdens corona

Al in januari 2020 anticipeerde de GGD erop en in februari 2020 kwam de concrete vraag van het ministerie van VWS: hoe testen we tienduizenden, mogelijk honderdduizenden, mensen per week op corona?

De GGD Amsterdam-Amstelland had in een aantal weken minimaal 200 nieuwe medewerkers nodig: testers, bron en contactonderzoekers, medewerkers op de bellijn/burgerlijn en vanaf januari 2021 werden de eerste vaccinatielocaties geopend en kwamen er in een hoog tempo onder andere vaccinatiemedewerkers, administratief medewerkers, artsen bij.

Gaandeweg bleken de uitdagingen vooral te liggen op het op- en afschalen, van lockdown en weinig besmettingen tot ineens een explosie aan besmettingen en wederom snel opschalen, met afgelopen december een record aan 17.000 vaccinaties in de RAI.

Hoe is de GGD in zo’n korte tijd gegroeid (en weer gekrompen)? Hoe hebben ze dat praktisch aangepakt? Wie waren daarbij betrokken? Welke recruitment professionals en -organisaties waren hierbij betrokken? Wat waren de obstakels en hoe werd daarmee omgegaan? Hoe werd ondertussen gereageerd op de berichten in het nieuws?

Mariska Poel van de GGD en Elin Gerlagh van PDZ Uitzendbureau, een van de partners van de GGD in Amsterdam-Amstelland, nemen je op Emerce Recruitment in de Meervaart in Osdorp op 5 april mee achter de schermen van één van de meest unieke personele en logistieke uitdagingen die Nederland gekend heeft de afgelopen 50 jaar.

Het volledige programma van Emerce Recruitment is hier te vinden. Kaartjes koop je hier.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

1 Reactie

Sander

Is de GGD nu echt een voorbeeld? Ze hebben met onbeperkt budget ieder uitzendbureau kunnen leegkopen en dan nog is een derde van NL getest via commerciële testers.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond