Deel dit artikel
-

Emerce Recruitment in april weer in de Meervaart

IJs en weder dienende organiseert Emerce vanaf april zijn eerste fysieke evenement sinds maart 2020. Emerce Recruitment, dat recruiters verbindt met de beste experts en influencers binnen hun vakgebied, staat vooralsnog 5 april gepland in de Meervaart.

Dat de arbeidsmarkt, werkethos, werkomstandigheden en dus recruitmentstrategieën flexibel moeten én kunnen zijn, is duidelijker dan ooit geworden, hoe gaat het nu verder met de arbeidsmarkt en hoe bereid je je als organisatie voor op de nieuwe realiteit, met effectieve recruitment over alle digitale kanalen?

Je hoort het van een keur van sprekers, waarvan enkele namen al bekend zijn.

Kunstmatige intelligentie gaat zeker niet de recruiter vervangen, maar kan wel zorgen voor ander zicht op de kandidaten tijdens het wervings- en selectieproces. Waar moeten organisaties op letten als ze AI willen inzetten? En wat zijn belangrijke valkuilen?

Elmira van den Broek promoveert in mei met een onderzoek over hoe een grote multinational samen met een AI-leverancier een AI tool ontwikkelen en deze gebruiken bij het selecteren van personeel.

In een interactieve workshop deelt zij inzichten uit haar onderzoek en daagt deelnemers uit actief mee te denken over ethische vraagstukken, samenwerking tussen recruiters en AI tools, en zelf AI-methoden uit te proberen.

De krapte op de arbeidsmarkt groeit nog steeds, wat steeds meer een stempel gaat drukken op de groei en ontwikkeling van bedrijven. Als je je recruitment niet op orde hebt – of je bedrijf wordt leeggeplukt door concurrenten – dan stokt de output van je organisatie.

Bedrijfscultuur is een belangrijke reden voor werknemers om te blijven én om voor jouw organisatie te kiezen. Daarnaast is het nodig om creatief te ‘zoeken’ en het verborgen talent te vinden dat überhaupt nog niet (in jouw branche) aan het werk is.

De (HR/Organisatie-)directeuren van een aantal onverwachte organisaties die hier opvallende antwoorden op hebben, gaan met elkaar in gesprek. Reeds bevestigde panelleden zijn Virginie Kuijer van Novamedia/Postcode Lotteries en Maijke Receveur van Lightyear.

Technologische oplossingen kunnen mensen aan het werk helpen die eerst niet dat werk konden doen, of zich niet konden voorstellen bepaald werk ooit te doen. Je zou zo personeelstekort binnen je organisatie kunnen invullen. Denk aan smart beamers op een assemblage-afdeling (de juiste stappen en onderdelen worden ‘gebeamd’ op het werkblad, je hoeft dus minder zelf te onthouden) of VR om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zich beter te laten inleven in een bepaald werkgebied.

Weener XL, het werk- en inkomenbedrijf van Den Bosch, onderzoekt al jaren met TNO de mogelijkheden van tech om de werkvloer inclusiever te maken.

Ruim vier jaar geleden kreeg Start Foundation het verzoek om open hiring te introduceren binnen Nederland. Inmiddels heeft het vaste grond gekregen en sluiten er wekelijks werkgevers aan die ook hun deuren wagenwijd open zetten.

Meer informatie over Emerce Recruitment vind je hier.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond