Deel dit artikel
-

Emerce Social Travel Awards 2018: wie zijn de winnaars?

Tijdens Emerce Travel, het jaarlijkse evenement voor online reisprofessionals, zijn de Social Travel Awards uitgereikt aan de vier uitblinkers in social media op de Nederlandse markt.  

OBI4wan bekeek op verzoek van Emerce welke reismerken uit een lijst van meer dan honderd het afgelopen jaar het beste presteerden op social media.

In de categorie sentiment werd Primavera Reizen tot uitblinker uitgeroepen. Deze Portugalspecialist wordt het vaakst in positieve zin genoemd door reizigers. Hun score van 30 procent is twee keer zo hoog als die van de overige genomineerden. Met name op Facebook heeft Primavera Reizen een trouwe schare fans. Brand manager Kirsten van der Loo nam de award in ontvangst. “We hebben heel betrokken klanten en proberen zo persoonlijk mogelijk te communiceren.”

Qua volume kreeg Transavia de oorkonde. Er verschenen 55.000 berichten over de airline op social en online media. Zelf heeft de luchtvaartmaatschappij een enorm bereik. Alleen al met de Facebookaccount kunnen ze in potentie 1,2 miljoen mensen bereiken. Volgens Manon van Schie, content specialist en data analist bij Transavia, zit de kracht hem in authenticiteit en veel reageren. “Ook al mensen geen vraag stellen gaan we het gesprek aan.”

Reisorganisatie KRAS blinkt uit als het gaat om PR. Nieuwe bestemmingen en producten krijgen ruimschoots aandacht in de online media. En KRAS scoort goed met het platform Beleef!, waarop reisverhalen en foto’s te vinden zijn en reizigers tips kunnen uitwisselen of elkaar alvast ontmoeten als ze op groepsreis gaan, aldus Christine van Hedel van TUI, waar KRAS onderdeel van is.

De overall winnaar zal niemand verrassen: KLM presteerde opgeteld het beste op de criteria PR-waarde, sentiment en volume. Welverdiend en met een pluim voor de snelle en vaak ad remme antwoorden van het social media team. Die worden tegenwoordig daarin ondersteund door AI, vertelt Larissa Koper, social commerce manager bij KLM. “Maar we zorgen ervoor dat het gesprek persoonlijk blijft voor onze klanten. Dat is immers de kracht van social media.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond