Deel dit artikel
-

(Emerce TV): het succesverhaal van STËLZ

Hard seltzer: drie jaar geleden wist amper iemand wat het was, inmiddels wordt het alcoholzuinige, gluten- en suikervrije drankje van STËLZ van Milan Voet en Glenn Cornelisse overal in Nederland gedronken. ‘We zouden graag op TikTok adverteren, maar daar is alcohol taboe,’ vertellen beiden in de videocollectie Engage.

Milan Voet studeerde in de VS en kwam op feestjes in de koelkast steeds vaker hard seltzer tegen. Hard seltzer, soms ook spiked seltzer of wodka-soda of vodka seltzer genoemd, is een licht-alcoholische drank bestaande uit bruiswater, neutrale alcohol (uit aardappelen, granen of suiker) en aroma’s, meestal van fruit.

Voet leek het een goed idee om zo’n drankje ook op de Nederlandse markt brengen, maar dan volgens eigen ontwerp. Hij bestelde 100.000 blikjes en koos Instagram om het nieuwe merk te promoten. Hij benaderde Glenn Cornelisse, die bij RTL had gezeten, voor een video, en stelde voor om samen te werken. “Het was COVID en hij had ineens geen klussen meer.”

Festivalorganisator ID&T legde een onbekend bedrag op tafel, voldoende om mee vooruit te kunnen. Vlogger Monica Geuze (1,2 miljoen volgers) postte een Instagram Story waarbij ze vertelde over een verloren weddenschap die haar dwong om een blikje Stëlz op haar onderarm te laten tatoeëren. Media doken er gretig op, en hadden niet door dat het een 1 april grap was.

Cijfers worden in Engage niet gedeeld, maar het merk is inmiddels een ongekend succes.

Voet benadrukt dat Stëlz geen standaard bedrijf is, waar plannen jaren van tevoren gemaakt worden en waar iedereen zijn zegje moet doen. Het team doet alles zelf: van de marketingvideo’s op Instagram waarbij ze BN’ers als Frans Bauer interviewen, tot de drank op straat verkopen op Koningsdag en tal van festivals, want proeven is verkopen. “We zijn onafhankelijk en kunnen de meest creatieve dingen bedenken en gelijk uitvoeren,” aldus Cornelisse.

Dat geldt ook voor de ontwikkeling van de drankjes zelf. De missie ‘Rethink Drinks’ staat voor het hacken van mixdranken en cocktails die iedereen kent, maar dan met een stuk minder calorieën en alcohol. Liefhebbers mogen zelfs hun eigen smaken insturen via Instagram.

Vorig jaar schoten ze een glimmend blikje hard seltzer de ruimte in, dit jaar kan de winnaar van de Diamond Stëlz 10.000 euro aan festivaltegoed winnen en gratis toegang tot de veertig grootste festivals in de Benelux. Want dat is de andere kant van het marketingbeleid.

Het duo wil eerst het maximale uit de Nederlandse markt zien te halen voordat STËLZ internationale markten betreedt.

De video STËLZ: engagement door guerilla marketing en social media is na registratie gratis te bekijken. 

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond