Deel dit artikel
-

‘Endemol in handen van Apollo’

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Apollo heeft een akkoord bereikt met schuldeisers van Endemol en krijgt een meerderheid in de tv-producent. Dat meldt het FD vanochtend.
 
Het belang van 25 procent in Endemol van Dasym Investment Strategies, waarin oprichter John de Mol een deel van zijn vermogen heeft belegd, wordt waarschijnlijk verkocht aan Apollo. Dat is onder meer de eigenaar van Core Media, bekend van American Idol en So You Think You Can Dance.

Endemol kwam in 2007 voor in totaal 3,6 miljard euro in handen van Dasym (toen nog Cyrte), het Italiaanse tv-bedrijf Media­set en de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs. Maar Endemol werd uiteindelijk een speelbal van schuldeisers. Apollo kocht in 2011 de schulden op en wist zo een sleutelpositie te verwerven bij de tv-producent.

Door de nieuwe regeling wordt Apollo eigenaar van meer dan twee derde van de schuld van Endemol (begroot op ongeveer 2 miljard euro). Onbekend is hoeveel Apollo daarvoor betaalt. Endemol is iets van 1,8 miljard euro waard.

John de Mol wilde zijn oude bedrijf koppelen aan zijn nieuwe tv-productiebedrijf Talpa, bekend van The Voice en Utopia, maar dat lijkt er nu niet meer in te zitten. In tegendeel: de twee grootste Nederlandse tv-producenten Eyeworks en Endemol zijn nu grotendeels in Amerikaanse handen gekomen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond