Deel dit artikel
-

Endemol zet Skoeps in

Hoe staat het met de burgerjournalistiek in Nederland? Het aantal sites dat werkt met amateurvideo’s, -foto’s en -tekst neemt nog steeds toe.

Endemol is de eerste partij in Nederland die gebruik gaat maken van de techniek achter burgernieuwssite Skoeps. Endemol zet de techniek in voor het gisteren gestarte initiatief Ik op TV. Ook verschillende partijen gaan de techniek van Skoeps gebruiken.

Skoeps is in 2006 van start gegaan als initiatief van PCM en Talpa. Op de site plaatsen amateurreporters video's en foto's. Het aanbieden van technologie en kennis over user generated content is één van de manieren waarop Skoeps geld wil verdienen, naast bijvoorbeeld het doorverkopen van foto's.

Voor het nieuwe initiatief Ik op TV neemt Endemol feitelijk een ‘white label' versie in gebruik van de site van Skoeps. De site van Ik op TV waarop burgerreporters video's kunnen uploaden, is grotendeels gebaseerd op de Skoeps-site.

Voor het programma Ik op TV krijgen verslaggevers – vooral jongeren – een mobieltje waarmee ze nieuws uit de regio kunnen filmen. Voor een filmpje ontvangen jongeren spaarpunten. Filmpjes kunnen via de website worden geupload, en worden uitgezonden door een aantal regionale tv-zenders. Op dit moment zijn zo'n 120 reporters actief; dat moeten er 300 worden.

Andere partijen die de techniek van Skoeps gaan inzetten zijn DAG, Autoweek, het Nederlands Film Festival, Radio538, 3FM, Discovery Channel en Africa Interactive Media.

Deel dit bericht

4 Reacties

Eduard Blacquie

Interessante ontwikkeling. Goed om te zien dat er wel degelijk een business model te realiseren is voor 'User Generated Content'.  Het uitgebreide verslag van een bijeenkomst over business modellen voor User Generated Content gaat hier verder op in: http://www.edwords.nl/2007/04/02/wat-is-een-business-model-voor-user-generated-content/

Gerard van Enk

Helaas geen rss feeds en punt 2.6 vd algemene voorwoorden is ook niet helemaal 'internet minded':  Het is u niet toegestaan om een link naar de Website of de Content te plaatsten op een website van uzelf of een derde, tenzij met voorafgaande schriftelijk toestemming van Ik op TV. Jammer voor een site die zich profileert als UGC site 🙁

michael

Er is overigens wel embedded url op IKopTV dus hoe houden ze dat droog ?

Gerard van Enk

@Michael: dat was me nog niet eens opgevallen. Lekker tegenstrijdig dus. Een van beide zal weg moeten, die alinea uit de algemene voorwaarden lijkt me 't beste ;-) Wat ik overigens wel leuk vind is de Google Map.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond