Deel dit artikel
-

Dixons, MTV en KPN met nieuwe streamingdiensten

Ziggo mag dan een exclusieve deal hebben met HBO, interactieve Ttv-klanten van KPN kunnen vanaf vandaag kijken naar populaire ABC-series, zoals Grey’s Anatomy, Lost, Cougar Town, Desperate Housewives en Castle.  Winkelketen Dixons gaat met streaming media beginnen, voorlopig alleen in Engeland.

KPN en The Walt Disney Company Benelux zijn een nieuwe samenwerking aangegaan onder de naam ABC TV On Demand. Nederland is daarmee het vierde land ter wereld waar de complete series beschikbaar worden gemaakt voor klanten nadat ze op televisie zijn uitgezonden.

KPN-klanten met een Pluspakket kijken voortaan gratis naar de ABC-series. Basispakket klanten kunnen de series voor 1,99 euro per serie bestellen in de videotheek van Interactieve TV.

Het Engelse Dixons begint vandaag KnowHow Movies, een ‘over the top’-streamingdienst met films uit de catalogi van Pixar, Disney, Warner Bros en Momentum Pictures. Daarmee begint de markt aardig vol te taken, want  in Engeland zijn op dit gebied onder meer Netflix, Amazons LOVEFiLM, Tesco, Sainsbury’s, Sky, Virgin Media en BT Vision actief.

Volgens Dixons is de markt groot genoeg voor nieuwe spelers. Bovendien levert Dixons en aanverwante winkels (Currys, PC World) jaarlijks 4,5 miljoen internetapparaten aan klanten. Op die apparaten komt de dienst dan ook vast te staan.

Dixons rekent 3,99 pond voor nieuwe titels en 12,99 pond voor kooptitels. Tv-series zijn te koop vanaf 1,99 pond.

MTV heeft voor de Europse markt een mobiele app gelanceerd voor het streamen van zijn eigen content. Die programma’s zijn simultaan met vrienden te bekijken. Een deel ervan is gratis, maandelijks kunnen tegen een bescheiden bedrag echter meer programma’s worden besteld. De programma’s zijn gratis voor abonnees van MTV Mobile, een MVNO die nu in zes Europese landen actief is. De app Under The Thumb is ontwikkeld door AKQA.

Deel dit bericht

2 Reacties

Bastiaan van Oossanen

Er wordt nu wederom ten onrechte de suggestie gewekt dat Dixons Engeland en Dixons Nederland het zelfde bedrijf zijn.

Redactie Emerce

Er staat anders heel duidelijk ‘Engelse’, dus dat misverstand lijkt ons niet te verwijten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond