ePearle ziet site als gelijke van fysieke winkel

Pearle Opticiens heeft net een onlinewinkel onder de naam ePearle gelanceerd. Het bedrijf heeft 15 miljoen euro geinvesteerd in haar e-commerce activiteiten. Pearle ziet het internet als een kanaal om extra service aan de klanten te bieden. "Alle service die we in de winkel aanbieden, kunnen de klanten ook online krijgen."
"Op de site kunnen onze klanten terecht voor informatie over ogen; voornamelijk oogverzorging," zegt Maarten Buikhuisen, directeur operations Information Technology van ePearle. "We willen ook lenzen en vloeistof op de site verkopen. ePearle is een volwaardig alternatief voor de winkel."
Het enige dat ePearle niet kan, is het oogmeten en dat is toch een absolute voorwaarde bij een bestelling. "We verkopen alleen lenzen en vloeistof online, omdat brillen en zonnebrillen op je gezicht afgesteld moeten worden. Bij een bestelling vragen we de klanten wanneer hij zijn ogen heeft laten meten. Als de meting niet geldig is, leveren we niet. Als de oogmeting nog geldig is, kan de client zijn bestelling tussen 3 en 5 dagen thuis of op zijn werk verwachten," zegt Buikhuisen.
Daarmee verschilt de site niet zozeer van concurrenten zoals Hans Anders en de pure Internetverkoper MyLenses , die een soortgelijke productlijn aanbieden.
ePearle is toch anders dan de concurrentie, meent Buikhuisen. "De mensen weten wat ze aan ons hebben. We hebben plannen om onze service uit te breiden, we willen een herinneringsdienst gaan bieden. Bijvoorbeeld als iemand een paar lenzen koopt voor drie maanden, willen we de persoon tegen de tijd dat hij nieuwe nodig heeft, kunnen herinneren en eventueel een nieuw paar leveren." Deze feature is overigens ook te vinden bij MyLenses.
"We denken dat we zullen slagen omdat we het 'clicks en bricks' concept hanteren. Het is een site waarop onze klanten terug kunnen vallen, daarnaast hebben we de winkel. Als je onze website vergelijkt met onze concurrenten zie je dat we 90 pagina's hebben met informatie voor de klanten. Onze klanten staan bij ons centraal," aldus Buikhuisen.
De plannen van ePearle zijn ambitieus. "We willen binnen anderhalf jaar operationeel zijn in 13 tot 18 landen in Europa," zegt de directeur. De omzetten zullen in ieder geval flink moeten groeien, wil Pearle de forse investering terugverdienen.
Deel dit bericht
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond
15 Reacties
A. van der Werve
Curieus dat ePearle een van de belangrijkste redenen voor een (potentiele) klant om via internet een aankoop te doen onvermeld laat. Als ik mijn lenzen bij een pure internet verkoper als lenzenthuis.nl bestel scheelt mij dat een aanzienlijk bedrag. Het dunkt me dat ePearle wel wil profiteren van de verkoop via het net doch door de "brick" kosten niet in staat is echt een vuist te maken. A.N. van der Werve
Teun
Aan de prijzen te zien moet de geinvesteerde 15 miljoen Euro aan de internet-bestellingen worden terugverdiend: mylenses.nl en lenzenthuis.nl zijn een stuk goedkoper… Maar ja epearle heeft 90 pagina's aan informatie. Bij lenzenthuis.nl kan ik nergens een adres terugvinden, waar moet ik dan verhaal halen als ik m'n lenzen niet krijg?Ik luister naar de reclame van lenzenthuis.nl, ik lees de informatie bij epearle.nl, ik bestel mijn lenzen bij mylenses.nl PS: Hoe moet je bij epearle.nl precies lenzen bestellen? Ik krijg dit als ik http://www.epearle.nl intyp… Response object error 'ASP 0158 : 80004005'Missing URL/Default.asp, line 75A URL is required.
J.H. Beijer
De epearle site is een site waarop ik geen relevante informatie kon vinden. Niet duidelijk werd wat een bril kost, welke glas-mogelijkheden in mijn bril mogelijk zijn. Alleen maar algemene promotionele blabla. Een zeer slechte site die zijn 15 miljoen euro werkelijk niet waard zal blijken te zijn. De site van collega Hans Anders, ook door uw artikel aangeklikt, bleek vele malen duidelijker in presentatie.
EXACER
Beste Lezers,Ben het volledig eens met de bovendstaande kritieken…niet alleen is het een promotioneel blabla verhaal, ook geloof ik inderdaad in het feit dat ePearle misschien dat wel bezocht zal worden voorinformatie, maar dat de uiteindelijke bestelling bij "lenzenthuis" zal worden besteld. Alleen dit is niet de kern van de zaak. De kern van de zaak is dat het project onnodig 15 miljoen gaat kosten. Afgezien van de absurde uurtarieven voor Andersen Consulting werknemers zonder al te veel ervaring (Andersen heeft een zeer hoog verloop van haar ervaren werknemers), is gekozen voor een onnodige duur pakket; broadvision. Dit pakket is bijzonder ten aanzien van de mogelijkheid om dat werkelijk een zeer groot aantal klanten one-to-one te kunnen bedienen, maar de scope is veel groter dan ooit noodzakelijk zal zijn bij ePearle. Dit zou pas het geval zijn als ePearle een wereldspeler zou zijn, met een zeer groot (minimaal 10.000) assortiment. De uiteindelijke keuze voor Broadvision zal ongetwijfeld te maken hebben met de eenvoud van integratie van de Broadvision layers met al aanwezige systemen bij Pearle. Natuurlijk is het logisch dat je voor zekerheid kiest, alleen een consulting bedrijf zal het kostenplaatje toch een beetje voor zijn klanten in de gaten moeten houden.
Arent
Hmmm. Ik heb een korte test gedaan met Precision UV maandlenzen (6 paar). De resultaten spreken voor zich: ePearle: fl. 228,- (excl. verzendkosten)LenzenThuis: fl. 129,90 (naar eigen zeggen fl. 190,- voordeel)MyLenses: fl. 135,- (naar eigen zeggen fl. 250,- voordeel) Pearle heeft dus een probleem als het gaat om de prijs. Bovendien is de vermeende check op ogentest een lachertje en valt het met de grondige informatie ook wel mee. De andere leveranciers valt alleen nog te verwijten dat ze pronken met een vermeend voordeel, dat 1. niet kan kloppen als je de aanbiedingen naast elkaar legt 2. je niet vertelt ten opzichte waarvan je voordeel haalt. Dat zal de gemiddelde koper overigens niet veel interesseren. Die laat zich adviseren bij Pearle, kijkt voor de zekerheid nog even bij MyLenses en bestelt bij Lenzenthuis. Wat ik een beetje mis in alle sites is een totaalconcept. Waarom niet een site die me waarschuwt als ik weer een nieuwe ogentest moet doen, of dat ik nieuwe lezen moet bestellen, en meteen suggesties doet voor de juiste vloeistof of nieuwe soorten lezen? Ik kan nu alleen maar dom shoppen, en ga dus voor de prijs. Als Pearle echt Broadvision gebruikt en een budget heeft van 15 miljoen zouden ze m.i. met iets beters moeten kunnen komen.
Pieter
Wat een onzin dat consumenten verplicht zijn om eerst hun ogen te laten opmeten.Lijkt mij dat eenieder zijn eigen verantwoordelijkheid draagt omtrent het tijdig laten controleren van zijn of haar ogen. Een wassen neus om te pretenderen dat men degelijker is vanwege deze controle. Het lijkt mij meer een manier om te doen alsof men zo begaan is met de lensgebruiker om zodoende attractiever en degelijker over te komen bij de consument. Het inbouwen van een "alarm" om bij de consument een belletje te laten rinkelen " het is weer tijd voor controle" doet mij meer denken aan de opdringerige reclamefolders in de brievenbus. Als klant wil ik zelf bepalen wanneer ik mijn ogen laat opmeten.Wat betreft de sites vind ik dat zowel snelheid als duidelijkheid erg belangrijk zijn. Wat dat betreft neem ik mijn petje af voor "Lenzenthuis". Bovendien waren ze ook nog eens het goedkoopste. Wat mij betreft bestel ik bij de goedkoopste, dat is tenslotte toch een van de belangrijkste redenen om via internet te shoppen.
Joost
Broadvision is inderdaad een van de duurdere paketten. Daarom is er ook niet gekozen voor Broadvision. Kijk maar naar de URL waar gesproken wordt van bmUID. Bij wat nader onderzoek en navraag blijkt dat de 15 miljoen Euro voor het opzetten van de hele business geldt.Ik vind de site er netjes en verzorgd uitzien. Veel informatie (wordt volgens mij maandelijks aangepast) en alle produkten voor lenzen en vloeistoffen kunnen er besteld worden. Echter wel duurder dat een aantal andere sites in Nederland.Volgens mij zal het concept Clicks en Bricks vaker surviven dan Pure Player. M.i. kunnen Clicks en Bricks leveragen op hun huidige winkels (kennis, trends in contactlenzen/vloeistoffen, breder assortiment, etc.)
Drewke
Beste dames en heren,Je zou denken dat ze op z'n minst 24 uur per dag bereikbaar zouden zijn voor zo'n slordige 30 miljoen gulden!!Ik vraag mij trouwens af waar dat geld dan naar toe is gegaan? 30 miljoen. Uw offerte luidt als volgt: 5.000.000 voor een dynamische homepage1.200.000 voor uw logo in orginele kleuren in de interface2.000.000 Intershopje enterprisje5.000.000 Commercial400.000 per html pagina zonder afbeeldingen250,000 per product paginaHosting 99,99% garantie online circa 1.000.000 per maand 100.000 per jaar voor webmaster + opleiding Nou meneertje daar heeft uw een eigen homepage voor plus extra email adressen op naam maar liefst,…….. kan ik effe vangen!Nou ik wens u allen veel plezier met uw nieuwe uiting (u kunt bellen als het gaat vervelen) Met vriendelijke groet, Drewke…………………
Jan Achterberg
ePearle is volledig vanuit defensief oogpunt opgezet, wordt gesteld. Echter, nu blijkt dat retailers niet blij zijn met het extra kanaal, omdat zij omzet verliezen. De compensatie hiervoor is verwaarlosobaar. Door de aankondiging van ePearle zijn de verkopen van lenzen op het net in Nederland sterk gestegen, met name bij de twee concurrenten van ePearle. En daarvoor worden de pearle retailers niet gecompenseerd. Hier gaat dus nog meer omzet verloren voor de echte retailers. Inmiddels zijn ook de eerste klachten over de opzet van ePearle naar boven gekomen: het is opgezet als een "echt" bedrijf, niet als een internetbedrijf, waardoor de loonkosten dramatisch hoog zijn. Dit "had Andersen consulting niet goed ingeschat." Dus maar weer meer mensen inhuren bij Andersen. Ik verbaas me er altijd over dat consultancies niet zelf moeten betalen voor hun fouten, maar juist extra omzet eruit halen. Slimme jongens daar bij Andersen. Helaas voor Pearle. Mazzel voor lenzenthuis en mylenses.
Michel van Meijer
Zelf run ik al geruime tijd een echte BroadVision site. Daarbij gebruiken wij ook nog eens BladeRunner, BroadBase en natuurlijk Oracle. Vervolgens hebben wij een fors deel van het budget uitgegeven aan het aankopen van content. Al met al kom ik met zo'n grote site op een all-in budget dat slechts een fractie is van wat EPearle noemt. Waar EPearle dan die 15,000,000 Euro op baseert is mij werkelijk een raadsel.Waarschijnlijk zit de financiering van een logistiek apparaat ter grootte van dat van Amazon.com in het bedrag inbegrepen. Overigens: EPearle is niet gemaakt met BroadVision, maar met Blue Martini. Een echte BroadVision-site kun je vinden op http://geton.getronics.com Log in als 'Explorer', misschien leert EPearle nog iets… Mvg, Michel van Meijer.Director GetOn.Getronics.Com.
Jan de Boer
Nu Fielmann AG van plan is de Nederlandse markt te veroveren probeertE-Pearl nog even gebruik te maken van de vrije URL http://www.fielmann.nl. En raad eens waar je uitkomt: precies bij E-pearl. Beetje goedkope acquisitie. Jan de Boer
Putters
Ik ben zeer benieuwd hoe Epearle het potentiele omzetverlies in de bricks gaat uitleggen aan haar franchisenemers?
Sander Vester
Dan doe ik ook nog een duit in dit al behoorlijke volle zakje. Bij een zoektocht naar nieuwe AcuVue weeklenzen lenzen zette ik Pearle, Lenzenthuis en Mylenses naast elkaar:Mylenses: DFL 8,29 per lensPearle: DFL 6,16 per lensLenzenthuis: DFL 7,88 per lens En bij Pearle de meeste keuze wat betreft maten / sterkte etc. Bij lenzenthuis vallen deze lenzen onder de categorie dag/nacht, en moet ik zelf maar kijken hoelang ik ze inhoud (of naar Johnson & Johnson gaan); dit soort basale informatie moet toch wel gegeven worden, lijkt me.
Arend
Misschien wel nuttig als update: epearle levert niet langer lenzen via het net. Het initiatief is gestopt, de 15 miljoen opstartkosten en 3,9 miljoen operationele kosten sinds de start zijn achteraf weggegooid geld. Er zijn twee redenen voor het stopzetten: de retailers vonden dat ze te weinig compensatie kregen en – volgens epearle zelf – bleven de verkopen achter bij de prognoses in het destijds door Accenture opgestelde business plan. Overigens schijnt over de inzet van Accenture nog het nodige te worden geruziet, omdat ze de plank volledig hadden misgeslagen met kosten van de organisatie en bovendien een bevriende bouwer de site voor veel teveel geld hadden laten bouwen terwijl andere partijen het beter en goedkoper konden. Dat wat betreft de update. Ik denk overigens dat het nuttig is om af en toe eens terug te kijken naar de wat oudere artikelen. Het is interessant om te zien hoe er een jaar geleden nog werd gedacht over dit soort initiatieven.
TdB
Zo is het maar weer eens bewezen dat de zgn nieuwe economie hype vooral een goedkope verkooptool was van het gilde der urenschrijvers. Lekker met opgeblazen verhalen over maatschappijontwrichtende tot reuzen uitgegroeiende internetdwergen en een sinister gevoel voor drama en onheilstijdingen zoveel mogelijk bedrijven angst inboezemen zodat er ook na de "onvermijdelijke en allesverwoestende" milleniumbug nog wat geld uit te wringen valt. Dat belooft nog wat voor andere AC ventures als Logigo (weinig meer van gehoord de laatste tijd). Bij alle degelijke VC's en participatiemaatschappijen is het al jarenlang bekend dat consultants een uitemate dubieuze rol vervullen als het gaat om financiering en begeleiding van start-ups en corporate ventures. Consultants lopen namelijk nauwelijks risico. Het enige wat ze doen is hun adviesuren inbrengen als investering in natura. Hiervoor krijgen ze een belang in de start up die ze zo snel en zo duur mogelijk ten gelde willen maken. Het opblazen van de waarde van de start up (en daarmee hun eigen belang) met behulp van hun reputatie en duizelingwekkende groeipercentages tot 2015 past dan ook precies in hun strategie. Met andere woorden: de groeistrategie van de start up is ondergeschikt aan de exitstrategie van de consultant. Eigenlijk gaat hetzelfde verhaal op voor onafhankelijke incubators de de groeistrategieen van start ups faciliteren, met het verschil dat deze wel liquide middelen inbrengen. Deze cash is overigens weer niet van de incubator zelf maar van grote institutionele beleggers die risicokapitaal verstrekken in het kader een veel bredere en uitgebalanceerde investeringsportefolio. De incubators mogen de centen doorschuiven op basis van hun vermeende expertise en proberen nu de in rook opgegane (lees verbrandde) investeringen naar hun kapitaalverstrekkers te verantwoorden onder het mom van lage beurskoersen, tegenvallende marktontwikkelingen en een dreigende recessie in Europa en de VS die bedrijven huiverig maken om te investeren in nieuwe technologieen. Hiermee is tevens ook de luchtbel doorgeprikt. Bedrijven werden bestookt met mooie verhalen en trokken miljarden uit voor internetavonturen. Deze brachten de start ups in beweging en consultants zagen goud. De mooie verwachtingen zijn niet uitgekomen en waargemaakt, bedrijven schroeven investeringen terug, start ups gaan failliet en consultants zitten nu duimen te draaien. Wat mooi toch dat de echte economie altijd streeft naar een evenwicht. TdB.