Deel dit artikel
-

EQT Infrastructure koopt CAIW en CIF

De Zweedse investeerder EQT neemt de coax- en glasvezelinfrastructuren van CAIW en CIF over en voegt die samen met kabelaar DELTA.

Het betreft een van de laatste grote, consoliderende deals op het gebied van breedbandinfra onder de grond die nog mogelijk is in Nederland. Overnamebedragen zijn niet bekendgemaakt.

CIF, dat staat voor Rabo Bouwfonds Communication Infrastructure Fund, bedient 350.000 huishoudens met breedbandinternet. Het belang van 75 procent in Open Tower Company, dat GSM-masten exploiteert, werd vorige maand verkocht. CAIW, beter bekend onder de merknaam Caiway, heeft rond de 196.000 klanten. De kabelaar bestaat sinds 1981. Er werken 210 mensen. De omzet lag vorig jaar op 112 miljoen euro. Het Westland, Schiedam en Almelo behoren tot de grootste CAIW-regio’s.

EQT is opgericht in 1994 in Zweden. Het fonds beheert 22 miljard euro aan belegd vermogen, verspreid over verschillende soorten fondsen. De Nederlander Kees Koolen, oud-CEO van Booking.com, is partner bij EQT Ventures.

In het Infrastructure III-fonds zit vier miljard euro aan beschikbaar kapitaal.

De Zweden verkochten onlangs TransIP terug aan oprichter Ali Niknam.

Foto: Brad Flickinger (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Henk den Os

Goedendag, Wanneer kan ik overstappen van Caiway naar een andere provider.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond