Deel dit artikel
-

E-reader valt vooral in de smaak bij ouderen

E-readers worden vooral door ouderen gekocht. Dat zegt het Eindhovense bedrijf ICARUS, dat gisteren in Bussum zijn nieuwste 8-inch model aankondigde. “Ouderen willen geen aanraakscherm, wel grotere schermen.”

ICARUS is al sinds 2008 op de e-readermarkt actief. De eerste eReader werd in 2010 uitgebracht. Inmiddels verkoopt het bedrijf de in Azië vervaardigde zwart-wit leesschermen wereldwijd, met de focus op West-Europa.

Uit onderzoek onder negenhonderd respondenten heeft ICARUS afgeleid dat gebruikers vooral behoefte hebben aan veel lettergroottes en een eenvoudige bediening. En dus zijn reguliere tablets met aanraakschermen niet per definitie de beste schermen voor de doelgroep waar ICARUS zich (mede) op richt: ouderen. “Die vinden het prettig om boeken op een helder scherm te lezen”, zegt commercieel directeur Roberto Damen tegen Emerce.

28 procent geeft aan een nieuwe e-reader te kopen als er een groter scherm op zit. 59 procent vindt 6-inch voldoende, 21 procent zegt een 8-inch te prefereren. Behalve grotere letters is een andere voordeel minder bladeren.

Om die reden komt er volgende maand een 8-inch model voor 139 euro, de eerste 8 inch e-reader wereldwijd, aldus Damen. De e-reader is gebaseerd op Android OS, en kan zelfs apps draaien. Er zit ook een muziekspeler op. Damen hoopt zich met dit model te kunnen onderscheiden van buitenlandse leesapparaten, zoals die van Kobo en Sony.

Deel dit bericht

1 Reactie

ina eksteen

zou graag een advies willen hebben over een ereader voor slechtziende en makkelijk bedienbaar.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond