Deel dit artikel
-

Vijftigplusser ontdekt smartphone

Vijftigplussers halen hun achterstand op het gebied van smartphones in. Dat blijkt uit cijfers van Telecompaper over het eerste kwartaal. De smartphonepenetratie onder Nederlanders in de leeftijd van 65 in hoger is zelfs 82 percent hoger dan vorig jaar.

Onder 65 plussers heeft nu een kwart een smartphones, nog altijd ver onder het landelijk gemiddelde van 63 procent. In de groep van 50 tot 65 gaat het om 27 procent.

Ouderen geven de voorkeur aan toestellen van Nokia en Huawei boven Apples iPhone, al is het verschil niet dramatisch groot.

De totale penetratie van smartphones is met 14 procent naar 72 procent gestegen. Die groei gaat ten koste van de vaste lijn. Ongeveer een kwart van de Nederlanders heeft geen vaste lijn meer. Ouderen hebben nog wel graag een vaste lijn.

Deel dit bericht

3 Reacties

Ruud

Het is zeker maandag op de redactie Wat een kul onderwerp,
Neemt u maar van deze 50 plusser aan, wij hebben werkelijk NIETS in te halen …

Gert

Dat geldt ook voor deze 50-plusser. Het vreemde is ook dat – afgezien van de kop – de rest over 65-plussers gaat. Scheelt toch weer 15 jaar. Overigens wel grappig om te lezen dat ouderen helemaal niet zitten te wachten op een iPhone, terwijl er toch een bepaalde groep mensen is die zweert bij de veronderstelde toegankelijkheid en intuitiviteit van deze telefoon.

vijftigplus

Er zijn tegenwoordig weinig andere telefoons te koop dan smartphones. Als je een abonnement afsluit zit er bijna standaard een smartphone bij. Niet zo gek dus dat alle leeftijdsgroepen tegenwoordig vaker een smartphone hebben.
Verder is het een beetje appels met peren vergelijken als men smartphones met vaste lijnen vergelijkt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond