Deel dit artikel
-

Ook Ericsson blijft weg van Mobile World Congress, Nokia twijfelt nog

Na LG kondigt nu ook Ericsson aan dat wegblijft van het Mobile World Congress in Barcelona, dat over twee weken begint. De onderneming had net de pers uitgenodigd voor zijn jaarlijkse persconferentie. Ericsson heeft een van de grootste stands op de beursvloer.

Ook concurrent Nokia zou overwegen om zich terug te trekken. Marketingdirecteur Bany French laat weten dat er nog geen besluit is genomen.Het Finse bedrijf heeft altijd een vrij grote stand aan het einde van Hal 1 in Gran Via. Als Nokia zich terugtrekt heeft dat ook consequenties voor HMD Global, het bedrijf dat Nokia smartphones maakt. Zij huren tentoonstellingsruimte bij Nokia.

Ndvia stuurt in elk geval geen personeel naar het MWC.

De Zweedse firma komt tot zijn besluit na een interne risico analyse. Het kan de gezondheid van zijn werknemers niet garanderen. Ericsson zal zijn nieuwe ontwikkelingen tonen op eigen evenementen Ericsson Unboxed.

MWC betreurt het besluit, maar wil de beurs niet afblazen. De organisatie is in overleg met exposanten over actieve maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Gezondheidsorganisatie WHO zou nog formeel kunnen adviseren om beurzen en andere grote bijeenkomsten te annuleren, maar ziet voor Europa geen aanleiding.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond