Deel dit artikel
-

Ericsson bouwt aan mobiel kantoor; Libertel eerste klant

Hoewel de kosten voor betalingen de laatste tijd omlaag gaan, is er nog
altijd geen duidelijke betaalmethode over het web voor kleine bedragen. IBM
en Compaq presenteren daarom nieuwe systemen voor kleine betalingen. Micropayments moet een 'click & pay' toepassing worden.

Met GSM on the Net komt een wens van velen in vervulling; een gebruiker krijgt één nummer voor zowel de mobiele als de vaste lijn. Als de gebruiker het kantoor binnenkomt, schakelt de telefoon vanzelf over op het vaste net. Voorlopig is het echter nog niet zover; Ericsson gaat eerst een testperiode van zes maanden in. Na de zomer zal de dienst echt los gaan.

Binnen de dienst combineert Ericsson GSM met het IP–protocol, wat betekent dat gebruik van een netwerk goedkoper wordt, aangezien de prijzen van IP-communicatie worden aangehouden. "GSM on the Net maakt het mobiele kantoor tot een betaalbaar alternatief", zegt Bengt-Åke Ljudén, Marketing Directeur van de dienst in een persbericht . Het systeem maakt gebruik van dezelfde infrastructuur als het lokale computer-netwerk (LAN). Hierdoor kunnen in de toekomst op één IP-backbone spraak, data en geïntegreerde applicaties worden gerealiseerd. In eerste instantie is de dienst alleen beschikbaar voor het bedrijfsleven.

Met het tekenen van dit contract geven Libertel en Ericsson aan samen verder te werken aan de ontwikkeling van dit concept. Verdere applicatieontwikkeling voor GSM on the Net zal binnen de gezamenlijke research- en ontwikkelomgeving van Syntrack plaatsvinden, een initiatief van Libertel, Ericsson en de Industriebank LIOF .

GSM on the Net volgt de ontwikkelingen van de GSM-standaard, zoals GPRS en UMTS. Hierdoor wordt het op termijn mogelijk om draadloos dataverkeer met hoge snelheid niet alleen binnen het mobiele netwerk van Libertel, maar ook binnen de kantooromgeving te realiseren.

Deel dit bericht

2 Reacties

Chris

Eindelijk wordt er nieuwe stap voorwaarts gezet met het combineren van hetvaste net en het mobiele netwerk. In Duitsland is dat al enige tijd zo. Een tactischbesluit van Libertel,nu KPN,DUTCHTONE,TELFORT en BEN nog.

Frank Huynen

Omdat Libertel vanaf 1 januari verder gaat onder de naam Libertel-Vodafone, vraag ik me af wat de rol van Vodafone in dit plaatje is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond