Deel dit artikel
-

Escador groeit hard

Internet solution provider Escador heeft sinds de oprichting in februari in een eerste financieringsronde 13 miljoen dollar opgehaald. In een follow-upronde wil het bedrijf van ex-Origin-topman Leen Zevenbergen nog eens 20 miljoen dollar ophalen.

Escador heeft een burnrate van ongeveer 1,5 miljoen gulden per maand en maakt nog geen winst. Maar Leen Zevenbergen, mede-oprichter en Chairman van Escador, maakt zich geen zorgen. "We bestaan pas een paar maanden en we zijn aan het groeien. Die groei is erg belangrijk voor ons. We verwachten na twee jaar winst te kunnen boeken."

Volgens Zevenbergen groeit zijn bedrijf twee keer zo hard als voorspeld. Toch heeft hij in het verleden kleine probleempjes gehad. "Sommige overheden, maar voornamelijk sommige ministeries staan soms groei in de weg. Soms geven ze vergunningen niet op tijd af. Er worden veel bedrijven opgericht op dit continent en de overheden kunnen de ontwikkelingen bijna niet bijbenen. De verschillende belastingklimaten in Europa geven ook problemen, want er wordt in Europa gesproken over integratie maar in de praktijk is dat niet het geval. De venture capitalist-mentaliteit is nog redelijk slecht ontwikkeld. Voor een start-up is het vrij moeilijk om aan geld te komen. In de Verenigde Staten is de situatie anders."

Escador is op dit moment actief in Engeland, Nederland, Frankrijk, Spanje, Noord-en Zuid Amerika. Het bedrijf wil eind volgend jaar vestigingen hebben in nog eens vier Europese landen, waardoor het totaal aantal vestigingen op tien komt. Het doel voor dit jaar is al bereikt, want in minder dan een half jaar heeft het 280 medewerkers. Zevenbergen wil het aantal medewerkers verhogen naar 400 aan het eind van dit jaar. Het bedrijf wil in het derde of vierde kwartaal van 2001 naar de beurs.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond