Deel dit artikel
-

Etsy koopt marktplaats voor muziekinstrumenten

De internationale marktplaats voor creatief werk Etsy legt 275 miljoen dollar aan contanten op tafel om Reverb.com te kopen, een online marktplaats voor nieuwe en gebruikte muziekinstrumenten en aanverwante producten.

Volgens de leiding van Etsy sluiten de strategie en het bedrijfsmodel van Reverb naadloos aan bij dat van de Etsy. CEO Josh Silverman vindt in de marktplaats voor instrumenten bovendien een relevante uitbreiding naar een nieuwe vertical. De bedrijven delen met elkaar dat hun achterban creatieve en ondernemende karakters zijn.

Reverb biedt aan particulieren, fysieke retailers, maar ook bekende artiesten een weg om hun instrumenten van de hand te doen. In de muziekwereld is het niet ongebruikelijk om met enige regelmaat van apparatuur te wisselen. Een instrument wisselt over zijn hele levensduur makkelijk meerdere keren van eigenaar. Vorig jaar realiseerde het een handelsvolume van zeshonderd miljoen dollar en een netto omzet van 42 miljoen.

De marktplaats voor muziekinstrumenten blijft onder eigen naam actief en zal aan de voorkant ook los blijven opereren van Etsy.

Foto: Ian Keating (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Mooi, hopelijk snel geintegreerd in Etsy. Kunnen we eindelijk normaal op Reverb shoppen, met iDeal en goed alternatief paypal voor claims.

postmaster@haleyjess.nl - Haleyjess

Wij zijn een nederlandse partij en hopen behoorlijk wat muzikanten in ons kikkerlandje een marktplaats aan te bieden.

HaleyJess.nl is de marktplaats voor muzikanten om gebruikte, vintage muziekuitrustingen en muziekinstrumenten online te kopen en verkopen.

HaleyJess heeft zich als doel gesteld om gebruikte producten een betere keuze te laten zijn dan nieuwe producten. Daarmee zorgen we ervoor dat we grondstoffen beter (her)gebruiken, we de wereld met minder afval belasten en onze ecologische footprint verkleinen. Duurzaam dus!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond