Deel dit artikel
-

EU wil meer concurrentie voor snelle Internettoegang

Internettoegang in Europa moet goedkoper en sneller. Dit is één van de belangrijkste doelstellingen van de Europese Unie. Daarom wil de EU meer concurrentie in de Europese telecommunicatie; kleine bedrijven moeten de strijd kunne aangaan met de gevestigde orde. Om dat te bewerkstelligen heeft de EU enkele richtlijnen voor de Europese telecommunicatiemarkt gemaakt. Hiermee wil de Unie toegang tot Internet voor het einde van het jaar toegankelijker gemaakt hebben.

Onder leiding van Erkki Liikanen, Europees Commissaris Informatica, Algemeen Beheer en Vertaling, zal de verspreiding van broadband services in juni een belangrijk punt op de Europese agenda zijn. De EU wil de lokale netwerken ontbundelen, zodat zij ook toegankelijk zijn voor andere aanbieders, zodat nieuwe bedrijven kunnen concurreren met de telecombedrijven in Europa.

Met de aanbevelingen wil de Europese Unie ook de concurrentie op de Amerikaanse telecommunicatiemarkt beter aankunnen. In Amerika maken de Internet Service Providers op het moment een explosieve groei door. Het aantal gebruikers van ISP's is in het eerste kwartaal van 2000 gestegen met tien procent. Het aantal gebruikers is daarmee gekomen op 46,7 miljoen. Het aantal mensen dat Internet via de kabel is met 44 procent gestegen naar 2,3 miljoen. Dit blijkt uit het 'Online Census' rapport van Telecommunications Reports International.

Het aantal mensen dat Internet via de televisie gebruikt is slechts met 0,2 procent gestegen. Volgens het rapport kan dit het gevolg zijn van de rechtszaak die tegen Microsoft was aangespannen; Slechts twee procent geeft aan voor Interactieve televisie geen gebruik te maken van Microsoft's WebTV service.

Volgens het rapport is AOL de meest populaire ISP, gevolgd door de gratis Internetprovider NetZero. Door de fusie met met MindSpring is Earthlink op de derde plaats gekomen. Andere grote ISP's op de Amerikaanse markt zijn: Compuserve, MSN Internet Access and AT&T WorldNet. Samen zijn deze zes goed voor 73 procent van de totale markt.

—————-
Mededeling

STORING EMERCE NIEUWSBRIEF
Als gevolg van een softwarematige storing heeft een aantal nieuwsbrief-abonnees onbedoeld de Emerce-nieuwsbrief afgelopen week meerdere malen en zonder subject-regel ontvangen. We bieden onze excuses aan voor de overlast of irritatie die mogelijk als gevolg hiervan is ontstaan. Aan een oplossing wordt gewerkt. We hopen onze service zo spoedig mogelijk te kunnen hervatten.
De uitgever

Deel dit bericht

1 Reactie

Lhea

Het wordt zeker tijd dat er iets gaat veranderen want internetten met een analoog modem is hopeloos ouderwets en volkomen achterhaald.>Ook de kosten van het online zijn rijzen de pan uit waardoor het voor de meeste mensen onmogelijk is om een beetje fatsoenlijk te internetten.>Het is toch te gek voor woorden dat je hier in Europa niet eens lokaal kan bellen voor een vast bedrag, ook de kosten van mobiel telefoneren en wappen en etc. zijn idioot hoog, waardoor bepaalde bedrijven woekerwinsten maken en de overheid zijn zakken vult met abnormaal hoge belastingen.>Maar ja als men als een kudde domme schapen maar alles blijft accepteren verdient men eigenlijk ook niet beter en als er dan wat veranderd is het niet om de kosten te drukken maar alleen maar omdat men via deze nieuwe technologie nog meer mogelijkheden heeft om de gewone burger geld uit de zak te persen.>Het sucks!!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond