Deel dit artikel
-

Europa schuift deadline Fitbit-onderzoek op

Mag Google het bedrijf Fitbit overnemen en, zo ja, zijn daarbij nog speciale voorwaarden van toepassing? Dat is de vraag die de Europese Commissie nog moet beantwoorden. Het neemt wel nog twee weken langer de tijd om na te denken.

Een kort bericht op de site van departement Mededinging laat zien dat de deadline is opgeschoven van 23 december naar 8 januari 2021.

Dat kan een signaal zijn dat Google bereid is aan speciale voorwaarden te voldoen om de overname te laten doorgaan, maar dat het nog meer tijd nodig heeft. De techgigant moest in een eerdere ronde al water bij de wijn doen, maar dat was voor eurocommissaris Margrethe Vestager niet voldoende.

Google wil de hardwaremaker voor 2,1 miljard dollar kopen. De overname is een duidelijke aanwijzing dat het plannen heeft met slimme horloges. Die waren ooit in ontwikkeling, onder de noemer Pixel Watch, maar Google heeft er nooit wat mee gedaan.

De Europese Commissie denkt dat Fitbit nog een extra databron voor Google is om consumentgedrag te meten en gebruiken voor reclamedoeleinden, maar wel een te veel. Het geeft de techgigant een oneerlijk datavoordeel, luidt de aantijging.

Foto: janitors (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond