Deel dit artikel
-

Europees contractenrecht consument onduidelijk

De Europese voorstellen voor een gemeenschappelijk contractenrecht leiden tot onduidelijkheid voor bedrijven en consumenten. Dat stellen de Europese Consumentenorganisaties en Ecommerce Europe.

De voorstellen voor de zogenoemde Common European Sales Law (CESL) regelt dat dat het Europees contractenrecht van toepassing kan worden verklaard, maar alleen op basis van vrijwilligheid. Dit systeem zou dan worden gehanteerd naast het nationale recht dat blijft bestaan.

Ecommerce Europe, de Europese club van Thuiswinkelorganisaties, vindt de CESL een nutteloze regeling. Er is voor consumenten immers weinig reden om te kiezen voor recht waarmee zij niet bekend zijn.

Webwinkels zitten niet te wachten op een lappendeken aan Europese regels en er kunnen conflicten ontstaan met de Richtlijn consumentenrechten, zo stellen de organisaties. Ook de lidstaten zelf zijn nog tamelijk verdeeld in hun standpunten over dit onderwerp, waarover in 2013 zal worden besloten.

Deel dit bericht

1 Reacties

Jan

Zo lang de Nederlandse overheid nog steeds bezig is eigen regels op te zetten , brengt de europese regelgeving inderdaad helemaal niets. En dat geldt niet alleen voor het consumentenrecht.
Het is niet te accepteren naar buiten Europa te willen en dan je eigen soepje gaan koken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond