Deel dit artikel
-

Europees geld voor onderzoek naar fintech

De Radboud Universiteit krijgt 1,8 miljoen euro uit het Horizon 2020 programma van de Europese Commissie voor onderzoek naar fintechtoepassingen.

Het FINDER project onderzoekt de effecten van samenwerkingsverbanden in de financiële technologie. De onderzoeksgroep van de managementfaculteit is de eerste in Nederland en pas de tweede business school in Europa die deze subsidie ontvangt.

FINDER staat voor Foster Innovation Networks in a Digital Era. Rick Aalbers, associate professor Strategy & Innovation aan de Radboud Universiteit en hoofdaanvrager van de subsidie, zal het onderzoek leiden.

Aalbers: ‘We gaan onderzoeken wat de effecten van verschillende interne en externe samenwerkingsverbanden zijn op de ontwikkeling en implementatie van dergelijke nieuwe technologieën. Welk samenwerkingsvorm brengt de technologie het verst en hoe kan specifieke fintechtechnologie bestaande samenwerkingsverbanden verstevigen?”

Een voorbeeld van alternatieve samenwerkingsvormen die de revue zullen passeren zijn volgens Aalbers ‘grassroots’: organisaties waarbij politieke processen vanuit de brede maatschappij worden ontwikkeld. Maar ook de samenwerking tussen grote spelers en recente startup behoeft nadere verkenning.

Dit bericht is 7 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond