Deel dit artikel
-

Europees mytaxi wordt FREE NOW

De Europese Uber-variant mytaxi, een product uit de stal van Daimler, voert komende zomer een naamsverandering door. Als onderdeel van de internationale strategische samenwerking met BMW gaat mytaxi FREE NOW heten.

De naamsverandering werd gisteren in Hamburg aangekondigd in combinatie met de bekendmaking van twee nieuwe producten (PDF). mytaxi gaat zijn mobiliteitsapp in de komende maanden uitbreiden met de mogelijk om elektrische scooters te huren en met de optie om een huurauto te huren met bestuurder. Dat is een variant op het taxibedrijf.

FREE NOW is een van de labels van het bedrijf NOW. Dat is een nieuw gevormde joint-venture van Daimler en BMW waar ze gezamenlijk een miljard euro in gaan investeren. Daartoe behoren ook REACH NOW, CHARGE NOW, PARK NOW en SHARE NOW. BMW en Daimler brengen daar hun respectievelijke dienst voor taxivervoer, autodelen, opladen, parkeren en het vinden van multimodaal vervoer in onder.

mytaxi is opgericht in 2009, bediende reeds veertien miljoen passagiers met honderdduizend bestuurders in een kleine honderd steden in negen Europese landen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond