Deel dit artikel
-

Europees politiek zwaargewicht bezoekt CEO Google

De voorzitter van de EVP-fractie van het Europees Parlement, waar het CDA toe behoort, heeft vandaag een afspraak bij Googlebaas Sundar Pichai.

De Duitser Manfred Weber is bij Pichai om een boodschap over te brengen aan Google. Tegenover Politico klinkt het heel zwaar: ‘Het is ons serieus wat regelgeving van concurrentie en privacybescherming betreft’.

Google is door de Europese Commissie aangeklaagd om monopolistisch gedrag met zijn zoekmachine. Dat richt zich in het bijzonder op Google Shopping. Drie eerdere pogingen tot schikking kwamen niet rond.

Wat Webers verdere politieke agenda bij Pichai is, is niet bekend. Zijn EVP heeft 215 van de 751 zetels van het Europees Parlement in handen (28,6 procent). Bij een stemming over privacy en veiligheid stemde de EVP afgelopen najaar tegen meer bescherming van burgerrechten en voor sleepnetmethodes van inlichtingendiensten. Het CDA zit met vijf volksvertegenwoordigers in het EVP (de European People’s Party). Zij stemden ook allen tegen de resolutie.

Weber is sinds zondag voor de periode van drie dagen in Californië en ontmoet ook vertegenwoordigers van Amazon, Facebook en Uber.

Foto: European People’s Party (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond