Deel dit artikel
-

‘Europese online kruideniersomzet naar 55 miljard euro’

Europeanen zullen in 2005 meer dan 55 miljard Euro aan online boodschappen uitgeven, beweert het onderzoeksbureau Forrester . Daarmee zullen de Europeanen de Amerikanen hebben gepasseerd in deze productcategorie.

Forrester-analist Matthew Nordan verwacht dat de online sales van kruidenierswaren twintig keer zoveel zal worden in de komende twee jaar. Dat is niet zo moeilijk om te voorspellen, want momenteel betreft het nog slechts 0.1% van alle boodschappen.

Foodretailers zullen Internet gaan gebruiken om zichzelf opnieuw te positioneren, verwacht Forrester. Internet biedt mogelijkheden om te diversificeren, en minder afhankelijk te worden van de moeilijke 'food'-producten en meer non-food en diensten te gaan verkopen.

Voorlopig is het Engeland waar de online kruidenier het verst gevorderd is. Vorig jaar werd er voor 99 miljoen euro online omgezet, en dat is meer dan in de rest van West Europa bij elkaar. In 2005 zal er in het Vernigd Koninkrijk 7% van de kruidenierswaren online besteld worden, verwacht Forrester.

Deel dit bericht

1 Reactie

Richard Telussa

U hoeft niet te wachten tot 2005. Er wordt een gigantische website geopend dit najaar in Europa. En waarom is dit nu zo bijzonder zult u zich afvragen. Het grote probleem waar veel sites mee kampen is hoe krijg ik een community en veel belangrijker nog hoe houd ik deze ? Dit is iets waar wij d.m.v. kennisoverdracht uit ervaringen, reeds meer dan 40 jaar in gespecialiseerd zijn. Enige tijd geleden zei een CEO van een groot chemieconcern het volgende hierover:"Zo gauw de klant met het product van onze concurrent gebruikt, krijg je die klant er niet meer vanaf." U begrijpt dat wij die concurrent zijn. De voorgaande sites die inmiddels geopend zijn in Noord-Amerika, Canada & Australië zijn inmiddels een groot succes. Eind april werd er een dagomzet van zo'n 4 miljoen dollar gerealiseerd in één regio.2005 ??? Dit gebeurt veel eerder !!!! Europe, here we come !!!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond