Deel dit artikel
-

Evernote introduceert bedrijfsaccounts

Bedrijven kunnen de knispelmappen naar het oud papier brengen nu Evernote met zakelijke accounts komt. Medewerkers kunnen digitale knipsels, scans en documenten centraal digitaal opslaan en delen met allen collega’s.

Die noviteit introduceerde Phil Libin vandaag tijdens Le Web in Parijs. Bedrijven kunnen accounts met twee gigabyte opslag per maand nemen voor hun medewerkers voor tien dollar per gebruiker per maand. Gebruikers kunnen ervoor kiezen mappen met alle collega’s te delen of voor privégebruik te houden.

Evernote Business is een uitbreiding van het kleinzakelijke pakket dat het bedrijf al bood. Er was al een betaaloptie voor ad hoc groepen van mensen die samenwerken. Nu kunnen vaste organisaties accounts maken, centraal beheren en afnemen.

Het bedrijf van de geboren Rus heeft op dit moment 45 miljoen gebruikers. In tien landen heeft met meer dan een miljoen gebruikers. Nederland hoort daar niet bij, maar wel Amerika, Japan, China, Engeland, Zuid-Korea, Canada, Duitsland, Spanje, Rusland en Brazilië.

Het aantal gebruikers van de bijna vijf jaar oude dienst groeide sinds april 2012 met vijftig procent.

Evernote haalde afgelopen jaar ruim tweehonderd miljoen dollar op bij venture capitalists. Afgelopen week nog 85 miljoen dollar , waarvan Libin zegt dat het niet nodig is maar wel handig om achter de hand te hebben.

*) berichtgeving is tot stand gekomen met Anneli Rispens van Krem

Foto: LeWeb (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond