Deel dit artikel
-

T-Mobile Nederland sluit samenwerking met Evernote

T-Mobile breidt de marketingsamenwerking met Evernote uit naar Nederland en nog elf andere Europese landen. Klanten van de telecomaanbieder mogen de premiumdienst van het digitale geheugensteuntje een half jaar gratis gebruiken.

De Nederlandse tak van de mobiele aanbieder kondigde de deal eerder al aan, maar nu blijkt dat dat deel uitmaakt van een pa-Europees pact. Het ligt voor de hand dat Evernote T-Mobile hier een vergoeding voor betaalt, maar of dat zo is en hoeveel is ongewis.

Zodra een T-Mobileklant de app installeert en gaat gebruiken, krijgt hij een schermpje te zien met de melding van gratis zes maanden premiumabonnement. Dat kost normaalgesproken 25 euro.

Belklanten die een nieuwe Androidtelefoon bij T-Mobile kopen krijgen Evernote voorgeïnstalleerd meegeleverd op hun toestel. Nieuwe iPhonekopers moeten hem apart downloaden.

Evernote breidt zijn potentieel bereik met miljoenen uit op de Europese markt. Middels historische gegevens weet het exact hoeveel initiële testers uiteindelijk convergeren tot vaste gebruikers en hoeveel van hen betalende klanten worden. Lifetime value is een van de belangrijkere KPI’s die de Amerikanen bij hun marketingbestedingen hanteren.

Evernote is een dienst die fungeert als online archief waar de gebruiker aantekeningen, kassabonnen, facturen, scans, PDF’en en andere digitale documenten in kan stoppen. Middels tekstherkenning zijn alle documenten snel doorzoekbaar via alle mogelijke vaste en mobiele computers. Het bedrijf werkt met 250 miljoen dollar venture capital en laat zijn ambitie graag omschrijven met ‘de honderdjarige startup’, wat erop moet duiden dat het jeugdige, nieuwsgierige karakter in het DNA van de onderneming zit.

De twee bedrijven werkten sinds maart 2013 samen in Duitsland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond