Deel dit artikel
-

Ex-werknemer Skype lanceert online geldwisseldienst

De startup Transferwise, berekent voor het online wisselen van geld geen commissie zoals banken dat doen, maar een lage flat fee-prijs van 1 Britse pond, ongeacht het bedrag dat online wordt overgemaakt.

Met de lancering is het enkel mogelijk om Britse ponden naar euro’s om te zetten. Andere valuta volgen nog, zo is de belofte.

Een van de oprichters is Taavet Hinrikus, een werknemer van het eerste uur bij Skype. Hij was in de zeven jaar bij Skype voornamelijk werkzaam als directeur strategie. Verder heeft hij geïnvesteerd in startups als TweetDeck, Mendeley en Blip.tv.

Volgens TechCrunch wil Hinrikus met Transferwire op de geldwisselmarkt hetzelfde doen wat Skype heeft gedaan in de telecombranche. De wisselkoers wordt bepaald door de valutamarkt, banken rekenen bij het wisselen van geld boven op de wisselkoers een commissie. Transferwise schrapt de commissie en houdt het op een eenmalig bedrag per transactie van 1 Britse pond.

Hiermee is Transferwire voor de kleinere bedragen een concurrent van Paypal, bij de grotere bedragen zal het vooral concurreren met banken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond