Deel dit artikel
-

Ex-tweede kamerlid Kees Verhoeven naar Dutch Data Center Association

Voormalig Tweede Kamerlid Kees Verhoeven, voormalig woordvoerder Digitalisering bij D66, treedt per 1 augustus toe als adviseur Digitale Transformatie bij de Dutch Data Center Association (DDA), de brancheorganisatie voor datacenters in Nederland en de Fiber Carrier Association (FCA), de brancheorganisatie voor digitale connectiviteit in Nederland. Verhoeven gaat zich samen met de sector inzetten voor een duurzame en toekomstbestendige digitale infrastructuur.

Verhoeven was als Tweede Kamer-lid een groot voorstander van de Commissie van Digitale Zaken en uitte hij zich kritisch over over het plan van het demissionaire kabinet om inlichtingen- en veiligheidsdiensten meer speelruimte te geven. Met de toetreding als adviseur bij de brancheorganisaties gaat Verhoeven zijn kennis en ervaring buiten de Kamer inzetten ten behoeve van digitalisering.

Verhoeven geeft aan dat zijn werk in de Kamer erop zit, maar zijn missie om aandacht te krijgen voor digitalisering in de politiek te vervolgen, als adviseur Digitale Transformatie bij de DDA en FCA. Verhoeven: ‘Digitalisering is een mega-onderwerp, vergelijkbaar met duurzaamheid, want het gaat over onze toekomst. Er komt langzaamaan meer aandacht voor, maar nog lang niet voldoende. Dat geldt voor de technologieën zelf, maar ook voor onderliggende digitale infrastructuren die er fundamenteel voor zijn. Ik kijk er dan ook zeer naar uit om nu ook buiten de politiek, maar midden in de maatschappij, mij bezig te houden met deze belangrijke thema’s voor Nederland vanuit een adviserende rol.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond