Deel dit artikel
-

Weinig interesse eerste sessie vaste Kamercommissie voor Digitale Zaken

Zojuist eindigde de eerste bijeenkomst van de vaste Kamercommissie voor Digitale Zaken. De commissie moet komen jaren het kennis verwerven en verspreiden in het parlement voor goed geïnformeerde keuzes. Slechts een derde van de commissieleden was aanwezig.

In Den Haag is zojuist de startersbijeenkomst geweest van de vaste Kamercommissie voor Digitale Zaken. Volgens online informatie waren er elf van de 35 leden aanwezig. De meerderheid liet verstek gaan.

Tweederde van de commissieleden heeft praktisch geen enkele ervaring in de landelijke politiek. Ze zijn net 23 dagen in dienst.

De vaste Kamercommissie staat onder voorzitterschap van SP-kamerlid Renske Leijten, ook bekend van het constant blijven agenderen en doorploegen van de toeslagenaffaire.

Als taak hebben de parlementariërs: “overzicht te creëren en voor verbinding te zorgen in de behandeling van digitale dossiers op de diverse beleidsterreinen. Ook wil zij de regie nemen op een aantal overstijgende thema’s die zich breed in de samenleving manifesteren en die diep ingrijpen in de persoonlijke levenssfeer van mensen.”

Het meest ervaren kamerlid op het gebied van digitale zaken verliet onlangs de kamer: D66’er Kees Verhoeven. Ironisch genoeg is er nog één vacature in de nieuwe vaste Kamercommissie, in te vullen door diezelfde partij.

Foto: Martijn van Exel (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond