Deel dit artikel
-

Eyeworks neemt Zweedse tv-producent over

Eyeworks neemt het Zweedse Nova TV over van Novamedia. Novamedia, in Nederland bekend van de Nationale Postcode Loterij, de Sponsor Loterij en de BankGiro Loterij, is sinds 2001 actief in Zweden. Nova TV maakt onderdeel uit van BingoLotto, de grootste goededoelenloterij van Zweden die in 2001 is overgenomen door Novamedia.

“Door deze overname hebben beide partijen de eerste stap gezet naar een internationale samenwerking. Eyeworks verstevigt haar internationale positie aanzienlijk. Met productiebedrijven in Nederland, België, Duitsland en Zweden verwacht Eyeworks haar slagkracht bij de inkoop en verkoop van formats te versterken,” aldus Eyeworks in een verklaring.

Nova TV is een van de vijf grote onafhankelijke tv-producenten in Zweden en produceert programma’s zoals “Bingo Lotto Show , Alla Mot En en Motorjournalen” voor de Zweedse zenders. Nova-TV is onderdeel van Novamedia Sweden, de operator van BingoLotto. Het bedrijf bestaat uit 3 tv-studio’s, 2 middelgrote en 1 grote studio met plaats voor 1000 man publiek. Het produceren van televisieprogramma’s behoort echter niet tot de core-business van de loterijoperator Novamedia, die in 2005 tevens van start gaat met de Zweedse Postcode Loterij.

Boudewijn Poelmann van Novamedia: “Toen we besloten de televisieproductiemaatschappij en de televisiestudio’s te verkopen hebben we eerst met Endemol gesproken. Door de investeringsstop bij Telefonica was het echter niet mogelijk om met Endemol verder te onderhandelen. Eyeworks is zeer alert in het gat gesprongen. Met Eyeworks hebben wij een deskundige en inventieve tv-producent als partner waarmee we verder kunnen groeien in Zweden. Naast de productie van de televisieprogramma’s van BingoLotto zal Eyeworks ook de programma’s van de Zweedse Postcode Loterij gaan produceren.”

Reinout Oerlemans, de hoogste man van Eyeworks: “Deze stap past perfect in de strategie van Eyeworks waarbij we een internationale groei ambiëren, met sterke locale bedrijven als fundament. Zweden staat daarbij internationaal bekend als een creatieve markt waar veel internationale formats hun oorsprong vinden. Met name reality-programma’s als Robinson, De Farm en Backtrack. We kennen de directie van Novamedia erg goed. Zelf heb ik in Nederland jarenlang programma’s voor de Nationale Postcode Loterij gepresenteerd. Zij weten hoe belangrijk succesvolle televisieformats voor hun loterijen zijn. We verheugen ons op de productie van die programma’s en op een inspirerende samenwerking.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond