Deel dit artikel
-

Fabrice Grinda verlaat OLX

Medeoprichter Fabrice Grinda verlaat OLX als co-CEO en geeft het roer aan zakenpartner Alec Oxenford. Het tweetal richtte een internationale handelssite op die in bereik direct concurreert met eBay, maar zeker in het Westen een volstrekt onbekende naam is.

Grinda maakt zijn vertrek bekend op zijn weblog en geeft een uitvoerige historische toelichting over zijn terugtreden.

OLX is in opzet te vergelijken met Marktplaats.nl maar dan met een bereik dat een factor x groter is. Het is in 96 landen actief, maar het zwaartepunt in gebruik ligt in opkomende landen als Brazilië, Rusland, India en China. Dat levert nu zeker 150 miljoen unieke bezoekers per maand op.

In augustus 2010 nam het Zuid-Afrikaanse investeringsbedrijf Naspers een strategisch belang in OLX. De Zuid-Afrikanen hebben wereldwijd stevige posities in dit soort handelssites. Tot de participaties behoren onder meer QXL Ricardo, Allegro en Tencent.

Naspers nam afgelopen zomer ook een belang in Fixeads. Dat is een Portugese exploitant van handelsplatformen met een Nederlands tintje. Michiel van der Meer, voorheen de baas over de classifiedsactiviteiten van De Telegraaf (Speurders.nl) is mede-eigenaar van dat bedrijf. “Ze hebben zich ingekocht en wij hebben ons portfolio verrijkt met OLX.pt.”

Fabrice Grinda was in 2010 een van de internationale sprekers op Emerce eDay (video).

Foto: Leweb (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond