Deel dit artikel
-

Facebook annuleert ontwikkelaarscongres F8, Game Developers Conference wankelt

Facebook heeft zijn F8 ontwikkelaarscongres in San Jose afgeblazen vanwege zorgen over het coronavirus. Volgens congresdirecteur Konstantinos Papamiltiadis lopen bezoekers te veel risico’s.

F8 stond gepland voor 5 en 6 mei. Wel gaat Facebook kleinschalige evenementen organiseren en presentaties worden nog steeds via een livestream aangeboden. F8 is een belangrijk evenement voor het sociale netwerk.

Het Game Developers Conference in San Francisco over twee weken komt ook steeds meer onder druk te staan nu ook Microsoft zich terugtrekt. Wel gaat Microsoft online het nodige aankondigen. Eerder trokken Facebook, Unity en Sony zich terug en ook Epic Games heeft besloten niet te komen.

Vooralsnog heeft de organisatie het congres nog niet geannuleerd, maar dat lijkt steeds waarschijnlijker nu de belangrijkste spelers wegblijven. Deze week ging om dezelfde reden het Mobile World Congress in Barcelona niet door.

San Francisco heeft proactief de noodtoestand uitgeroepen. In een noodtoestand kunnen fondsen en andere hulpmiddelen snel worden gemobiliseerd. De stad vindt het echter nog niet noodzakelijk om congressen en beurzen te verbieden.

Er is nog geen nieuws over ontwikkelaarscongressen Google I/O (12 tot 14 mei) en Apples WWDC. Van WWDC staan de data nog niet vast, maar meestal gaat het om de eerste helft van juni.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond