Deel dit artikel
-

Facebook start zakelijke variant Work

Sneller dan verwacht heeft Facebook een zakelijke versie aangekondigd. Vooralsnog alleen in de vorm van iOS en Android apps die de naam Work hebben gekregen.

Via Work kunnen gebruikers apart inloggen om met collega’s op het werk te communiceren. Wat dat betreft lijkt het erg op Microsofts Yammer.

In november had The Financial Times al opgevangen dat Facebook aan een zakelijke variant werkte. De opzet zou vergelijkbaar zijn met dat van het huidige netwerk, dus met tijdlijn en groepen, maar dan aangevuld met middelen om bijvoorbeeld gezamenlijk aan documenten te werken. Facebook werkt intern al heel lang met een soort Facebook Work.

Het project wordt geleid door Lars Rasmussen, die ooit bij het mislukte mail- en chatplatform Google Wave was betrokken. Facebook wil zich uiteindelijk richten op bedrijven vanaf honderd werknemers.

Pas later wordt besloten of gebruikers moeten betalen voor de apps en of er ook advertenties worden verkocht. Vooralsnog gaat het om een test, waarbij nog lang niet alle mogelijkheden beschikbaar zijn.

Work zal ongetwijfeld zijn geïnspireerd door Wave, de dienst die Google maar een jaar heeft laten voortbestaan. Ook hier konden in soort besloten ‘chatomgeving’ foto’s en video’s worden gedeeld, maar ook ook samen aan documenten worden gewerkt. Het systeem werd ook wel als de ‘killer van e-mail’ omschreven, maar dat bleek al iets te veel eer en reclamepraat. Gebruikers vonden de gebruikersomgeving verwarrend. De interface van Facebook is veel slimmer.

Work is op dit moment alleen toegankelijk voor een select aantal Facebook-partners.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond