Deel dit artikel
-

‘Facebook wilde investeren in mobieltjesmaker Xiaomi’

Facebook heeft overwogen om te investeren in de Chinese mobieltjesfabrikant Xiaomi, maar gesprekken tussen Mark Zuckerberg en Xiaomi CEO Lei Jun hebben niets opgeleverd, meldt Reuters.

Uiteindelijk had het Chinese bedrijf, sinds kort de derde smartphonefabrikant ter wereld, Facebook ook niet meer nodig voor de financiering van ruim 1,1 miljard dollar. Dat geld kwam onder meer van All Stars Investment uit Hong Kong en het investeringsfonds van Jack Ma, oprichter van Alibaba.

De gesprekken zouden hebben plaatsgevonden in oktober, toen Zuckerberg China bezocht. Wellicht hadden die gesprekken een strategisch doel. Facebook wordt al sinds 2009 door China geblokkeerd. Een investering in het ‘Apple van China’ zouden de Chinese autoriteiten wellicht wat positiever gestemd hebben.

Lei Jun was daar echter niet gerust op en wilde ook zijn relatie met Google niet op het spel zetten, vertellen bronnen aan Reuters.

Half januari lanceert het Chinese bedrijf een nieuwe Android smartphone die ‘zo dun is als de vleugels van een krekel’, volgens geruchten. De smartphone krijgt een 5,7 inch scherm. Xiomi gaat er gelijk 12 tot 15 miljoen van leveren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond